Miere şi scorţişoară

Pentru a preveni apariţia acneei,pune într-un vas o lingură de scorţişoarăşi una de miere. Mogenizează bine ingredientele,după care aplică masca pe ten. Las-o să acţioneze 10-15 minute,după care îndepărteaz-o cu apă călduţă. Nu uita să tamponezi tenul cu un prosop curat şi moale. Repetă procedeul în fiecare zi.

Citeşte şi:Scorţişoara,perfectă pentru îngrijirea părului

Scorţişoară şi dovleac

Fierbe 3-4 felii de dovleac,îndepărtează miezul,după care pune-l într-un bol. Adaugă două linguri de pudră de scorţişoară şi amestecă bine. Întinde masca pe faţă şi masează,după care las-o să acţioneze 15 minute. Îndepărtează masca cu apă rece. Datorită enzimelor prezente în dovleac,masca dă strălucire pielii.

Scorţişoară şi iaurt

Dacă ai tenul uscat şi probleme cu coşurile,atunci folosirea măştii pe bază de scorţişoară şi iaurt este cel mai bun remediu. Amestecă zece linguri de iaurt cu trei linguri de pudră de scorţişoară. Pune şi o lingură de miere şi combină ingredientele. Răspândeşte amestecul pe ten şi spălă-te cu apă rece după 15 minute. Repetă operaţiunea de două ori pe zi,pentru a obţine rezultate eficiente.

Citeşte şi:Aceste trei alimente înrăutăţesc acneea

Cafea şi scorţişoară

Datorită antioxidanţilor prezenţi în scorţişoară,masca pe bază de zaţ de cafea şi scorţişoară dă pielii strălucire,eliminând celulele moarte. Combină o lingură de cafea cu una de scorţişoară şi o lingură de ulei de migdale. Amestecă bine toate ingredientele,după care întinde mască pe faţă. După 10 minute,spală cu apă călduţă.

Credit foto:www.boldsky.com