Pentru toate tipurile de păr

Oul crud face minuni când vine vorba să fie folosit pe păr. Gălbenuşul,bogat în grăsimi şi proteine​​,hidratează părul,în timp ce albuşul stopează secreţiile de sebum.  Într-un vas bate un ou,după care aplică-l pe părul ud şi proaspăt spălat. Lasă-l să acţioneze 20 de minute,după care clăteşte cu apă din abundenţă şi spală-ţi părul cu şampon. Dacă ai părul normal foloseşte tot oul. În schimb,dacă părul tău este gras utilizează doar albuşul. Tratamentele cu albuş pot fi aplicate o dată la 2 săptămâni,iar cele cu ou întreg o dată pe lună.  


Citeşte şi:

Trucuri pentru o creştere rapidă a părului

VIDEO:Cum să-ţi faci o fundă din păr


Pentru părul lipsit de luciu

Produsele de îngrijire (precum şi poluarea aerului) pot deteriora firul de păr. Produsele lactate,cum sunt smântâna şi iaurtul simplu,ajută la repararea părului. Acidul lactic îndepărtează murdăria,în timp ce grăsimea din lapte hidratează părul. Aplică pe părul umed o jumătate de ceaşcă de smântână sau iaurt simplu şi las-o să acţioneze 20 de minute. Clăteşte cu apă călduţă,apoi cu apă rece şi şamponează. Foloseşte masca din 2 în 2 săptămâni.

Pentru eliminarea mătreţii

Pentru a scăpa de mătreaţă încearcă o mască cu ulei de măsline şi suc de lămâie. Aciditatea din sucul de lămâie te ajută elimini mătreaţa,în timp ce uleiul hidratează scalpul. Într-un bol pune 2 linguri de suc proaspăt de lămâie,2 linguri ulei de măsline şi 2 linguri de apă. Amestecă bine ingredientele şi aplică pe scalpul umed. După 20 de minute clăteşte părul şi şamponează-l.Tratamentul poate fi aplicat la două săptămâni.

Pentru păr uscat şi deteriorat

Mierea este un ingredient care repară firele de părdistruse de expunerea la soare,deoarece este un umectant natural,ceea ce înseamnă că ţine la distanţă umiditatea. Într-un vas pune o jumătate de ceaşcă de miere şi 1-2 linguri de ulei de măsline. Amestecă bine ingredientele şi aplică masca pe părul umed şi curat. Clăteşte cu apă caldă după 20 de minute şi şamponează. Dacă ai părul foarte deteriorat adaugă în mască şi un gălbenuş. Tratamentul poate fi aplicat o data pe lună.