Pentru a obţine acea strălucire aparte ai nevoie de o mască hidratantă,care să închidă cuticulele firului de păr. Şi nu trebuie să apelezi la măşti scumpe sau la balsamuri pentru a obţine un păr plin de strălucire.

Mască pentru toate tipurile de păr

 

Alege un avocado copt,scoate-i miezul şi pasează-l. Amestecă piureul cu o lingură de miere. Aplică mascape toată lungimea firului de păr şi las-o să acţioneze 20 de minute,după care îndepărteaz-o cu apă caldă.

Avocado este bogat în vitamine şi substanţe nutritive,printre care vitamina E şi proteine,exact ceea ce are părul nevoie pentru a fi mătăsos.

Mască pentru păr uscat

 

Combină 3 linguri de ulei de măsline cu 2 gălbenuşuri şi amestecă până se omogenizează. Aplică masca pe păr şi las-o 20 de minute. Clăteşte părul bine părul. Uleiul de măsline hidratează firul de păr,în timp ce proteinele din ouă stimulează creşterea părului.

Mască pentru păr gras

 

Rade coaja unei lămâi şi amestec-o cu un sfert de cană de oţet de mere. Toarnă oţetul în cap şi masează rădăcina firelor de păr. Aşteaptă 15 minute ca să se absoarbă excesul de ulei,după care clăteşte părul.

Oţetul de mere va întări firul de păr şi va îndepărta rezidurile de şampon şi murdărie care se acumulează pe scalp,lăsând astfel firul să respire. În acelaşi timp echilibrează nivelul de pH al firului de păr şi îndepărtează mătreaţa.

Pentru scalp uscat

 

Amestecă o jumătate de bananăbine coaptă cu 2 linguri miere şi câteva picături ulei de migdale. Întinde masca pe firul de păr şi pe scalp şi acoperă capul cu folie alimentară. Aşteaptă 20 de minute,după care clăteşte. Banana hidreatează în profunzime,aranjează firele rebele şi şi combate mâncărimile scalpului.