Ceaiuri din plante

Fitoterapeuţii recomandă consumul ceaiurilor din plante, deoarece acestea ajută digestia şi pot diminua senzaţia de balonare. Printre cele mai recomandate se numără ceaiul de muşeţel, chimen, mentă şi ghimbir. Bea în fiecare zi 3 căni dintr-unul din aceste sortimente.

Consumă alimente probiotice

Probioticele se regăsesc în produsele fermentate precum iaurtul sau kefirul sau în suplimente care te ajută să previi apariţia balonării. Pentru a vedea rezultate, este bine să le consumi zilnic.

Să consumi sau nu legume?

Conform nutriţioniştilor, dacă observi că legumele consumate în stare crudă îţi provoacă disconfort la nivelul stomacului, în acest caz ar trebui să le mănânci doar gătite. Dacă legumele crude sunt digerate mai greu, cele pregătite la aburi sau la cuptor se digeră mai uşor.

Elimină alimentele inflamatorii

Anumite alimente sunt cele care determină în mod direct umflarea stomacului, de aceea, cel mai bine este să citeşti etichetele produselor şi să nu le cumperi pe cele care le au trecute pe lista de ingrediente. Printre acestea se număra glutenul, zahărul, legumele crude şi lactatele din dietă.