Pentru părul fin

 

Dacă ai şuviţele foarte moi,încearcă următoarea metodă:pulverizează apă pe părul proaspăt spălat şi uscat. Împarte părul în două secţiuni şi piaptănă bine şuviţele. Împleteşte cele două secţiuni de păr şi aşteaptă să se usuce bine. După câteva ore sau dimineaţa,despleteşte părul. Nu te pieptăna,ci trece-ţi degetele prin păr. La final,pulverizează pe bucle apă cu sare.

 

Prin răsucirea părului

 

Spală-te pe păr şi uscă-l cu un prosop. Pentru a obţine bucleca după baia în mare,şuviţele trebuie să fie umede,nu ude. Aplică gel de păr pe toată lungimea firului,începând de la rădăcină spre vârfuri. Împarte părul în două secţiuni,apoi răsuceşte-le ca şi cum ai forma două codiţe,începând de la ceafă. Răceşte cele două cozi formate şi prinde-le cu o clamă. Dacă ai părul foarte gros,împarte-l în patru secţiuni. După ce părul s-a uscat,desprinde-l şi pulverizează fixativ sau apă cu sare. Pentru a obţine apă cu sare ai nevoie de 8 linguri de apă şi una de sare de mare. Poţi aduga în soluţia obţinută şi o picătură de ulei de nucă de cocos sau zeama de la o lămâie.

 

Folosind ondulatorul

 

Dacă nu ai mult timp la dispoziţie,poţi să obţii bucle lejere cu ondulatorul. Piaptănă bine părul,apoi împarte-l în mai multe secţiuni. Înfăşoară pe rând şuviţele pe drot. Pe măsură ce-l înfăşori,asigură-te că părul rămâne plat,nu răsucit. După ce ai ondulat tot părul,piaptănă-l cu o perie. Foloseşte la final fixativ.

 

Cu o bentiţă

 

Piaptănă bine părulumed,fixează cărarea,după care aşază o bentiţă pe frunte,în jurul capului. Ea trebuie să atingă fruntea. Apoi,înfăşoară şuviţele în jurul bentiţei. Aplică fixativ şi abia dimineaţă trebuie să-ţi desfaci părul.

  Credit foto:www.self.com