Fumatul provoacă acnee

Mulţi oameni cred că acest viciu se numără printre principalele cauze ale apariţiei coşurilor pe piele. Deşi este un obicei nesănătos, fumatul nu declanşează imperfecţiunile tenului. În schimb, el împiedică regenerarea pielii şi face ca acneea să se vindece mai greu. Dacă renunţi la fumat, vei observa că tenul tău va arăta mai bine.  

Cosmeticele irită pielea

Nu toate produsele de îngrijire creează probleme pielii. Foloseşte cosmetice care sunt realizate special pentru acnee şi evită-le pe cele care conţin alcool şi uleiuri. Acestea irită tenul şi fac ca acneea să se răspândească pe mai multe părţi ale corpului. Încearcă produse pe bază de aloe sau retinol.

Pielea bronzată te scapă de acnee

Razele UV stimulează glandele sebacee, cauzând apariţia coşurilor. De aceea, nu se recomandă expunerea la soare fără să aplici crema de protecţie. Aceasta te va apăra de razele solare şi, de asemenea, va împiedica răspândirea imperfecţiunilor.

Pasta de dinţi rezolvă problema

Aceasta conţine bicarbonat de sodiu, apă oxigenată, mentol şi uleiuri esenţiale care îţi vor usca acneea, dar totodată poate duce şi la apariţia iritaţiilor şi a roşeţei. Pentru ca situaţia să nu se agraveze, cere părerea unui medic dermatolog şi urmează un tratament pentru a scăpa de problemele estetice.