Mit:Toate produsele de protecţie solară au aceeaşi compoziţie

Există două categorii de produse de protecţie solară:chimice şi fizice. Primele sunt absorbite în piele şi acţionează ca un filtru,dar permit razelor ultraviolete să pătrundă în piele. Aceste produse necesită 20-30 de minute pentru a deveni active. Înseamnă că trebuie aplicate înainte de a ieşi din casă.

Celelalte produse de protecţie solară creează o barieră fizică reală pe piele,astfel încât să nu permită penetrarea razelor ultraviolete. De obicei,ele conţin fie oxid de zinc,fie dioxid de titan.

Citeşte şi:Foloseşti cremă de protecţie solară? Iată ce trebuie să ştii!

Mit:Loţiunile de protecţie solară blochează toate razele soarelui

Medicii spun că protecţia solară dă un fals sentiment de securitate,căci astfel de produse blochează doar un procent din razele soarelui care dăunează pielii. Doar evitarea exclusivă a soarelui sau purtarea îmbrăcămintei de protecţie poate face acest lucru.

Citeşte şi:Cum să faci loţiune de protecţie solară acasă

Mit:Crema neîntinsă complet te protejează de ultraviolete

Ţi s-a întâmplat să te dai cu cremă de protecţie şi să-ţi mai rămână pe piele urme de produs? Dacă da,află că asta înseamnă că nu ai aplicat corect produsul. Pentru ca produsul să acţioneze,trebuie întins foarte bine,astfel încât să devină invizibil pe piele.

Mit:Dacă foloseşti un produs cu SPF mare,eşti protejată multă vreme

În timp ce razele UVB sunt responsabile de apariţia arsurile solare,UVA sunt cele care produc leziuni asupra pielii pe termen lung. Valoarea care este scrisă pe el,adică ce factor de protecţie are (SPF),ne arată câtă vreme putem sta la soare fără ca pielea să se înroşească. Cu cât factorul de protecţie este mai ridicat,cu atât gradul de protecţiefaţă de ultravioletele B (UVB),responsabile de arderea pielii,este mai mare. Indiferent de cât de mare este factorul de protecţie,pentru a te asigura că eşti protejată,trebuie să reaplici produsulregulat.

Credit foto:www.thelist.com