În momentul în care sângele este foarte bine oxigenat, şansele de a dezvolta cancer scad considerabil, acest lucru întâmplându-se din cauza faptului că celulele canceroase se dezvoltă într-un mediu acid, slab oxigenat (hipoxic).

1. Oxigenarea sângelui - Respiră

Desigur, faci deja acest lucru, însă trebuie să ţii cont că felul în care respiri se poate răsfrânge asupra sănătăţii tale. De exemplu, o respiraţie prea scurtă şi rapidă va reduce cantitatea de oxigen de sânge cu aproximativ 20 de procente. Oxigenarea proastă a sângelui este numită în termeni medicali hipoxemie, care duce la stare de oboseala acută, anxietatea, dureri de cap, comă şi chiar moarte, în cazurile extreme. De aceea, ai grijă cum respiri: ţine spatele drept, respiră şi inspiră profund şi aşa oxigenul va putea ajunge în întreg corpul

2. Fă sport

Pentru oxigenarea sângelui, cel mai indicat este să faci mişcare în fiecare zi, indiferent de modalitatea aleasă. Chiar şi o creştere a ritmului cardiac pe o durată de 30 de minute va avea efecte uimitoare asupra sănătăţii. Activităţile sportive au rolul de a ajuta la oxigenarea celulelor, în timp ce dioxidul de carbon scade. Totodată, exerciţiile stimulează formarea unor noi ţesuturi de vase de sânge, ajutând astfel la micşorarea presiunii arteriale în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune sau diabet de tipul 2.

3. Oxigenarea sângelui - Ai grijă la alimentaţie

Include în dieta ta zilnică alimente care conţin antioxidanţi şi acizi graşi. Antioxidanţii ajută corpul să folosească oxigenul într-un mod mai eficient. Consumă fructe şi legume cu un conţinut ridicat de vitaminele A, C şi E pe care le găseşti, de exemplu, în fructele de pădure sau legumele cu frunze verzi. Acizii graşi sunt de folos pentru a transporta oxigenul în sânge, funcţie care nu poate exista în lipsa acestora. Corpul nu poate produce multe tipuri de acizi graşi, de aceea este necesar să consumi alimente precum peştele, uleiul de in, uleiul de măsline sau nucile. De asemenea, ia în considerare că alcoolul şi alimentele cu un conţinut ridicat de zahăr trebuie evitate, deoarece pot duce la apariţia stresului oxidativ – una dintre principalele cauze responsabile de micşorarea nivelului de oxigen din sânge şi ale formării cancerului.