Când părinţii spuneau să mâncăm cât mai multe legume verzi,probabil că avocado nu a fost primul care ţi-a venit în minte. De fapt,nu este chiar o legumă. Avocado se încadrează în categoria fructelor. În timp ce avocado este foarte sănătos în atât de multe feluri,există şi alte modalităţi de a beneficia de avantajele acestui fruct în afară de a-l pune în salată.

Iată câteva utilizări pentru avocado:

1. Foloseşte-l ca o cremă hidratantă

Avocado face minuni în ceea ce priveşte procesul de frumuseţe. Antioxidanţii şi uleiurile din  interiorul avocadoului sunt foarte bune pentru hidratarea şi deteriorarea părului şi a pielii. Pentru a obţine o mască pe bază de avocado,trebuie să-l laşi la macerat 10-15 minute şi aplici pasta pe faţă după care clăteşti cu apă caldă. Vei simţi cum pielea este hidratată în cel mai scurt timp.

2. Mască pentru părul deteriorat

Împreună cu salvarea pielea uscată,avocado este perfect pentru regenerarea părului deteriorat. Un amestec de avocado,cu ulei de măsline şi ou poate face o mască de păr,dacă eşti în căutarea unor tratamente naturale. Aplică amestecul obţinut din cele trei ingrediente,pe păr şi lasă-l să acţioneze 20 de minute,după care clăteşti cu apă caldă.

3. Este bogat în potasiu

Avocado are la fel de mult potasiu ca şi bananele. Trecut ca o gustare va contribui la consolidarea muşchiilor,pentru a preveni tulburările cardiace şi renale,pentru a atenua anxietatea şi stresul,precum şi păstrarea sistemului nervos sub control.

 4. Foloseşte-l în sandviş la micul dejun  

În timp ce majoritatea oamenilor se aşteaptă să vadă avocado doar în salate,acesta este delicios şi folosit pe toate tipurile de mâncăruri neaşteptate. Asocierea avocadoului cu şunca şi oul este un mod minunat de a începe dimineaţa.

Reţeta sandvişului

Ingrediente

-o pâine baghetă

-2 albuşuri de ou fiert

-1 felie mare de roşie

-4 frunze de spanac

-avocado (2 linguri)

-1 felie de brânză

-muştar

-1 linguriţă de unt

 Mod de preparare  

Taie pâinea în două pe lung,întinde un strat subţire de unt pe ele,pune muştar şi pasta de avocado,apoi acoperi cu albuşul de ou,fiert. Peste ele adaugi roşia,frunzele de spanac şi brânza. Acoperă cu a doua felie de pâine şi îl pui în aparatul de făcut sandviş şi îl laşi 3 minute,ca să se rumenească şi să se topească brânza.