Adevărul este că nu îţi aminteşti de nicio despărţire care să nu te fi devastate şi după care să nu fi avut ochii roşii de plâns zile şi nopţi la rând. Ei bine,este momentul să înveţi să faci faţă despărţirii fără crize şi lacrimi.

1. Nu te victimiza

Nu pretinde că singurulvinovatpentru eşec este fostul,căruia eşti tentată să îi atribui toate defectele posibile,iar dacă sunt prea puţine,să mai inventezi câteva. Pe de altă parte,nu te amăgi că totul este în regulă,în timp ce te îndopi cu ciocolată. Dacă simţi nevoia să plângi,nu o reprima. Toate emoţiile se vor aduna ca într-un balon cu aer care,la un moment dat,va deveni neîncăpător şi se va sparge. Plânsul este eliberator,este ca un ritual de trecere. Nu te descarci,nu eşti capabilă să treci peste.

2. Nu te chinui singură

Nu te mai gândi la ce ar fi fost dacă… Nu încerca să descoperi alte motive care au dus la destrămaresau cum ai fi putut să salvezi relaţia. S-a terminat,pur şi simplu. Treci peste. Nu inventa scenarii alternative. Uneori,cel mai simplu scenariu este să accepţi că s-a terminat şi să mergi mai departe. Găseşte alt mod de a-ţi consuma energia:reconectează-te cu prietenii sau încearcă să întâlneşti oameni noi.

3. Rupe orice contact cu ceea ce îţi poate aminti de el

Renunţă la pozele cu el. Dacă nu vrei să le arunci,pune-le într-o cutie în care să nu umbli prea curând. Şi renunţă să mai mergi în parcul în care vă duceaţi mereu sau la restaurantul la care mergeaţi adesea. De altfel,ar fi bine să îi dai unfriend pe Facebook şi să îi ştergi numărul de telefon,ca să nu fii tentată să îl cauţi.

4. Redescoperă cât de bine este să fii singură

De când nu ţi-ai mai făcut programul doar după bunul plac şi doar în funcţie de nevoile tale? Acum poţi planifica timpul în cele mai mici detalii,fără a te teme că cineva s-ar putea supăra s-au ţi l-ar putea da peste cap. Scoate rochiile de la naftalină,alea care nu îi plăceau lui,şi ieşi din casă. Unde vrei tu.