Credem că ştii, de pe acum, de unde să-ţi iei proteina atotconstruitoare de structură, când vine vorba micul-dejun, prânz sau cină, dar nu credem că eşti la fel de bună când vine vorba de deserturi sănătoase, pline de proteine yummy. 

Praful de proteină îţi spune ceva?

Dacă faci sport de performanţă sau măcar sport pur şi simplu, sigur nu-ţi e străin, dar dacă nu, s-ar putea ca tocmai să-ţi fi făcut o cunoştinţă pe termen lung.
Presară praf de proteină peste orice budincă făcută la cană şi coace. 20-25 de grame de proteină-praf e mai mult decât suficient ca să te asiguri că părul tău n-o să arate ca o mătură de vrăjitoare.
Poţi să-l adaugi în sosurile tale preferate şi în prăjituri. De exemplu, pune-l peste iaurtul grecesc şi înlocuieşte o treime din crema pentru cheescake cu această compoziţie. Pac, din start ai proteina asigurată!

Adaugă tofu

Tofu e o alternativă sănătoasă şi săţioasă de proteină. E perfectă pentru smoothie-uri şi parfait-uri. Amestecă tofu moale sau tare cu extract de vanilie, un ândulcitor la alegere, zeamă de lămâie şi toarnă asta peste fructul tău preferat. Sau adaugă-l în prăjiturile tale preferate. Ai obţinut un parfait!

Strecoară nişte fasole neagră

Poţi să foloseşti fasole neagră, fiartă şi făcută piure, pe care s-o strecori în compoziţia de negresă, în loc de substanţa grasă (ulei sau unt). Amestecă bine şi dă la cuptor. Vei obţine nişte negrese mult mai sănătoase şi mai savuroase decât cele pe care le ştii. Şi nici n-au atâtea calorii!

Untul de arahide! Nu uita de untul de arahide!

În timp ce untul de arahide poate fi preferatul tău în materie de gustări de zi cu zi, să ştii că o linguriţă de unt de arahide are 4 grame de proteine. O alternativă a untului de arahide ar fi făina de arahide. Foloseşte făină de arahide la orice produs de patiserie faci. Înlocuieşte, pur şi simplu toată cantitatea de făină pe care o cere reţeta cu o treime de făină de arahide. Bam! Ţi-ai făcut rost de proteină!


Sursa foto: www.eatthis.com