1. Vorbeşte despre lucrurile mărunte

Poate că te gândeşti că dacă te apuci  să îi povesteşti partenerului despre un show tv care îţi place sau despre vreme,nu ai cum să te conectezi emoţional cu el,dar aceste detalii nesemnificative să ştii că de fapt îmbunătăţesc apropierea emoţională dintre voi doi,decât ar face-o mai mult poate o discuţie profundă. Psihologii au constatat că lucrurile banale din viaţa de zi cu zi au un impact asupra sănătatea relaţiei decât lucrurile serioase.Cere-i detalii despre lucrurile pe care le face şi arată-o cât de mult te interesează.

2. Împărtăşeşte bucuriile cu partenerul

 În urma unui studiu realizat recent de psihologi s-a descoperit ca ne simţim foarte apropiaţi de cei cu care putem vorbi despre lucrurile pe care le avem în comun. Aceasta metodă funcţionează şi în cazul cuplurilor care trec printr-o perioadă mai dificilă şi au nevoie să îşi consolideze din nourelaţia. Concentraţi-vă atât tu,cât şi partenerul,pe toate lucrurile care vă fac plăcere. O altă metodă,dincolo de comunicare,este aceea de face aceeaşi activitate,în acelaşi timp. De exemplu,să vă plimbaţi cu bicicleta,să vă uitaţi la un film,să dansaţi. În momente ca acestea,chiar nu mai aveţi nevoie de vorbe,ci doar să vă ţineţi de mână sau să vă priviţi în ochi.

Citeşte şi:De ce cuplurile fericite nu-şi afişează iubirea pe Facebook?

3. Ascultă cu atenţie

 Să ştii că eşti ascultat de celălat este una dintre cele mai plăcute experienţe care poate cimenta conexiunea dintre voi doi. Cea mai bună formă de a-ţi îmbunătăţi abilitatea de a asculta este să faci acest lucru în mod activ. Pe lângă a fi atentă la ce îţi comunică partenerul,trebuie să îl şi înţelegi. Confirmă-i că eşti atentă la conversaţiile pe care le aveţi,chiar şi la cele mai mici detalii,aprobându-l uşor din cap sau punându-i întrebări suplimentare,menite să întreţină conversaţia,nu să pară iscoditoare.

4. Fii deschisă

Povesteşte-i iubitului tău despre tine,dar ai grijă să nu acaparezi toată discuţia,fără să îl implici şi pe el. Găseşte un echilibru între a vorbi şi a asculta,chiar dacă nu ţi se pare atât de uşor,însă e important ca amândoi să aveţi şansă să vorbiţi şi să ascultaţi,nu doar unul dintre voi. De multe ori,în relaţii există un partener care are tendinţa de a vorbi mai mult,însă acest lucru îl face pe celălalt să se simtă în umbră,căci nu apucă să îşi exprime punctul de vedere.

Citeşte şi:Află care sunt secretele celor mai fericite cupluri