Sursă excelentă de vitamine

Dacă încă nu te-am convins să incluzi avocadoul în dieta ta, află că acesta este o sursă excelentă de vitamine. Printre acestea se numără: vitamina C, vitamina K, complexul de vitamine B, vitamina E, dar şi minerale precum calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, sodiu sau zinc. Acidul folic, conţinut în proporţie de 23%, ajută la micşorarea riscului apariţiei bolilor de inimă sau a atacului de cord. Totodată, avocadoul sporeşte absorbţia betacarotenului sau licopenului.

Îmbunătăţeşte vederea

Datorită cantităţii mari de caroteneide, dacă vei consuma avocado în fiecare zi, la micul dejun sau la masa de prânz, vederea ta va fi vizibil îmbunătăţită. Totodată, va scădea şi probabilitatea de a face cataractă sau degenerescenţă maculară.

Reglează nivelul colesterolului

Datorită beta-sitosterolului, un fitosterol cu o structură asemănătoare colesterolului produs de organism, acest fruct te ajută să ai o inimă sănătoasă. Acest lucru se întâmplă datorită micşorării nivelului colesterolului rău (LDL) cu 22% şi al creşterii colesterolului bun cu 11%.

Neutralizează radicalii liberi

Potrivit Societăţii americane pentru biologie moleculară, avocadoul este absorbit de mitocondrii, ajutând corpul să neutralizeze radicalii liberi. Atunci când eşti expusă unui mediu poluat, toxinele transformă oxigenul din mitocondrii în radicali liberi, distrugând astfel structura celulelor.