Te expui prea mult la soare

Oricine îşi doreşte să aibă un bronz natural,însă expunerea excesivă la soare dăunează sănătăţii pielii,ducând la apariţia semnelor îmbătrânirii premature.

Pentru a preveni apariţia ridurilor şi a petelor maronii,foloseşte o loţiune cu un factor de protecţie solară de fiecare dată când te expui la soare. Astfel,impactul razelor UV va fi mult mai mic.

Foloseşti scruburi pentru exfolierea pielii

Spălarea şi curăţarea pielii sunt esenţiale pentru un ten curat şi frumos,însă utilizarea scruburilor poate irita pielea,agravând acneea. De aceea,este recomandat să îţi cureţi faţa cu produse blânde,care nu au o acţiune dură asupra pielii.

Te stresezi din orice

Stresul afectează întreg organismul atât la interior,cât şi la exterior. Atunci când suntem stresaţi,în organism se declanşează anumite reacţii care duc la apariţia psoriazisului,rozaceei şi acneei. Pentru a preveni astfel de probleme relaxează-te ori de câte ori te simţi stresată şi agitată.

Îţi storci coşurile

Atunci când te tentează să îţi storci coşurile adu-ţi aminte că acest obicei are efecte negative asupra pielii. Pe lângă faptul că poate conduce la agravarea acneei,stoarcerea coşurilor te poate lăsa cu cicatrici permanente.

În loc să îţi storci coşurile foloseşte creme care conţin peroxid de benzoil sau acid salicilic,întrucât aceste substanţe au rolul de a usca coşurile şi de a reduce inflamaţiile.