Vederea este unul dintre cele mai valoroase darurile şi multe dintre noi nu ne dăm seama cât de mult o putem deteriora prin obiceiurile zilnice. Chiar dacă efectele negative nu se văd imediat,acestea sunt reale şi pe termen lung.

Descoperă care sunt cele mai comune 4 obiceiuri,care ar putea cauza probleme ochilor şi cum le poţi preveni.

Nu te demachiezi înainte de somn

Un nou studiu arată că mai mult de trei sferturi dintre femei riscă sănătatea ochilor,culcându-se fără a se demachia. 67% dintre femei spun că astfel nu mai pierd timp dimineaţa fardându-se,în timp ce 23% susţin că vor să fie frumoase pentru partenerii lor inclusive noaptea.

Rory Passmore,director la Optegra Eye Health Care,susţine că aceste obiceiuri pot provoca infecţii oribile,care pot afecta ochii pe termen lung. Chiar şi după o zi lungă sau noapte,după caz,ar trebui să elimini complet make-up-ul înainte de a te duce la somn,nu doar de dragul pielii tale,ci şi de al ochilor,de asemenea.

Adormi cu lentilele de contact

În mod similar,purtarea lentilelor de contact peste noapte,sau mai mult decât este recomandat de porducător,sau depozitarea lor în mod necorespunzător,cresc riscul de infecţii oculare şi pot provoca daune pe termen lung.

Cercetatorii de la Universitatea de Medicină din New York au comparat recent bacteriile din ochii purtătorilor de lentile şi din ochii celor care nu poartă şi au constatat că prima categorii este mai susceptibilă de a avea bacterii de piele în ochi. Acest lucru este cauzat de faptul că schimbarea mediului globului ocular creează un mediu favorabil dezvoltării infecţiilor care pot supravieţui pe piele.

Nu porţi ochelari de soare

Lipsa ochelarilor de soare,atunci când situaţia o impune,are un efect extrem de dăunător asupra sănătăţii ochilor,pe termen lung. Puterea razelor UV nu ar trebui să fie subestimată. Potrivit Skin Cancer Foundation,cele mai periculoase raze de soare pot provoca cataracta,cancere ale pleoapelor şi alte tipuri de cancer de piele,şi se crede că pot juca un rol în degenerare maculară,o cauză majoră a pierderii vederii la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani.

Stai prea mult cu ochii în calculator

După ce stai ore în şir cu ochii în calculator la birou,ajungi acasă unde te mai uiţi câteva ore la TV,mai trimiţi câteva mesaje de pe telefon şi îţi verifici mail-ul pe tabletă,iar toate astea solicită în mod excesiv ochii. Mai mult,această suprasolicitare duce la dureri de cap,vedere înceţoşată şi ochi uscaţi. Din când în când,încearcă să îţi relaxezi ochii,privind timp de un minut la un punct îndepărtat,pe fereastră.