Dormi cu telefonul mobil lângă tine

 

8 din 10 oameni ţin telefonul mobil aproape de patul în care dorm,folosindu-l pentru alarma de dimineaţa. Dar experţii avertizează că această apropiere ar putea afecta în mod dramatic atât calitatea,cât şi cantitatea de somn. Potrivit psihologilor,având un telefon mobil în apropiere noastră când dormim ne face hipervigilenţi,nepermitându-ne să adormim profund şi să ne odihnim aşa cum trebuie. Mai mult,aceştia spun că până şi expunerea scurtă la lumina albastră pe care o au ecranele telefoanelor mobile are un efect imediat asupra retinele noastre sensibile,care transmit mesaje la creier. Studiile au demonstrat că aceasta suprimă secreţia nocturnă a melatoninei,hormonul de somn,făcându-ne mai alerţi.

Mai mult,specialiştii ne avertizează să nu dormim cu telefonul mobil cât mai aproape de noi. Mutarea telefonului mobil la o distanţă de 20 de centimetri corp reduce emisiile de radiaţii cu 98%. De aceea,stai departe de orice dispozitiv seara,pentru a te relaxa şi pentru a te pregăti de odihnă. Acest pas este esenţial,pentru a avea un somn de calitate. Lasă-ţi toate telefoanele mobile într-o cameră separată şi foloseşte un ceas deşteptător de modă veche care să te trezească dimineaţa.

 

Nu dai atenţie modificărilor menstruaţiei

 

Cele mai multe femei nu sunt atente la modificările care au loc în timpul ciclulului menstrual. Dar cu cât este mai în vârstă o femeie,cu atât sunt mai semnificative schimbările care au loc în ciclul menstrual. Femeile care au între 30 şi 40 de ani şi au sângerări neregulate,trebuie să ajungă la medic,întrucât acesta poate fi un simptom al multor boli-inclusiv fibroame,infecţie şi chiar cancer.

 

Ai dureri de spate

 

Experţii avertizează că ne confruntăm cu multe dureri de spate cauzate în mare parte de postura incorectă,atunci când folosim telefonul mobil,calculatorul ori tableta. Din fericire,poţi scăpa de aceste neplăceri. Când stai aşezat îndreaptă-ţi coloana şi asigură-te că eşti cu picioarele pe podea. Dacă munca ta presupune să stai multe ore la birou,fă din când în când şi scurte pauze.  

 

Nu te protejezi de efectele nocive ale soarelui

 

Multe femei nu folosesc creme de protecţie solară. Mai grav este că o parte din femeile care utilizează astfel de creme,îşi lasă o mare parte din piele expusă la soare-inclusiv gât,urechi,umeri. La femei,melanomul este găsit,în principal,pe picioare şi braţe,în timp ce la bărbaţi,zonele cu probleme sunt trunchiul,capul si gătul,arată studiile. Foloseşte creme de protecţie solară pe toată pielea. Alege-o cu atenţie,de preferinţă cu factor de protecţie cât mai ridicat.