Ouăle îndepărtează excesul de sebum

Ouăle pot fi folosite şi pe post de mască de păr,întrucât au rolul de a îndepărta excesul de sebum de la nivelul scalpului,lăsând părul mătăsos şi curat. Amestecă 2-3 gălbenuşuri de ou,aplică-le pe păr şi lasă-le să acţioneze timp de 10-15 minute,dup care clăteşte cu apă călduţă.

Uleiul de nucă de cocos previne despicarea vârfurilor

Folosit încă din antichitate în medicina Ayurveda,uleiul de nucă de cocos previne despicarea vârfurilor,mătreaţa şi căderea părului. Timp de 2-3 ori pe săptămână,masează scalpul şi părul cu puţin ulei de nucă de cocos,lasă-l să acţioneze aproximativ 10 minute,după care spală-te pe cap aşa cum o faci în mod normal.

Avocado,în loc de balsam

Avocado este un fruct bogat în 25 de nutrienţi importani,printre care se numără vitaminele E şi B,esenţiale pentru un păr sănătos şi frumos. De aceea,specialiştii ne recomandă să folosim acest fruct exotic în locul balsamului. Taie fructul în două şi aplică-l pe părul umed şi lasă-l să acţioneze timp de câteva minute.

Miere pentru un plus de strălucire

Părul tău este lipsit de culoare? Atunci încearcă o mască pe bază de miere şi ulei de măsline. Ai nevoie de 2 linguri de miere,care se amestecă cu 2/3 cană de ulei de măsline. Amestecul se aplică pe păr,masând scalpul şi părul cu degetele,după care părul se înfăşoară într-un prosop. Masca se lasă să acţioneze o jumătate de oră. La sfârşit,părul se clăteşte cu apă din abundenţă.