Învinge mătreaţa cu apă de gură

Da! Apa de gură antiseptică din dulăpiorul din baie nu este doar pentru păstrarea sănătăţii gingiilor şi menţinerea unei respiraţii proaspete. Produsul poate face minuni când vine vorba de părul tău.

Combină o parte apă de gură cu nouă părţi apă şi aplică acest amestec pe scalp după şamponare. Lasă amestecul să acţioneze 5-10 minute şi apoi clăteşte bine cu apă din abundenţă. Repetă procedeul de fiecare dată când te speli pe cap. Vei scăpa de mătreaţă în scurt timp.

Clăteşte-te pe păr cu o soluţie pe bază de mentă

E posibil să scapi de mătreaţă cu apă de gură,dar mirosul antiseptic e posibil să-ţi dea ceva bătăi de cap. Zdrobeşte o mână de frunze proaspete de mentă într-un bol,apoi toarnă vodcă,suficient cât să acoperi planta. Lasă amestecul deoparte peste noapte. Dimineaţa,adaugă aproximativ ¼ linguriţă de apă,amestecă. Aplică soluţia pe scalpdupă şamponare şi clăteşte bine. Ar trebui să vezi primele rezultate de la a doua aplicare a soluţiei.

Ia biotină pentru a avea unghii puternice

Biotina,cunoscută şi sub numele de vitamina B7,ajută la întărirea unghiilor. O echipă de cercetători elveţieni a ajuns la concluzia că un supliment de biotină,luat zi de zi,timp de 6 luni, face unghiile mai puternice şi mai groase. Biotina nu trebuie luată în doze mari. Aproximativ 250mcg pe zi ar trebui să îmbunătăţească semnificativ starea unghiilor.

Cum usuci repede unghiile date cu ojă

Dacă vrei ca oja să se usuce mai repede,poţi să foloseşti un lac de unghiicu uscare rapidă. Trebuie să ştii însă că astfel de produse conţin adesea cantităţi mari de alcool şi formaldehidă,substanţe care pot usca excesiv unghiile. În locul unui lac de unghii cu uscare rapidă,poţi încerca o soluţie mult mai rapidă:pune într-un vas câteva cuburi de gheaţă,toarnă apă rece,cât să le acopere,apoi scufundă-ţi unghiile proaspăt date cu ojă şi ţine-le unu-două minute.