Instrumente nesterilizate

Când te aşezi pe scaun şi îi explici frizerului ce tunsoare îţi doreşti,atunci este momentul să tragi cu ochiul la instrumentele pe care le va folosi. Dacă sunt murdare de produse pentru păr sau periile sunt necurăţate de firele de păr ale celorlalte cliente,atunci înseamnă că nu te afli într-un salon care respectă standardele minime de igienă. Acelaşi lucru este valabil şi pentru instrumentele destinate manichiurii şi pedichiurii. Toate obiectele trebuie sterilizate înainte şi după fiecare folosire.

Cosmeticieni necertificaţi

Înainte să te faci comodă,asigură-te că cei care lucrează la respectivul salon sunt profesionişti. Dacă nu este afişat un certificat care să ateste asta,atunci roagă pe cei de acolo să ţi-l arate. O persoană neexperimentată poate să nu-şi practice meseria cum trebuie şi astfel să-ţi provoace arsuri,răni şi semne care îţi vor rămâne pe piele toată viaţa. Nu-ţi fie ruşine să ceri un certificat. Sănătatea ta e cea care contează.

Mâini murdare

Dacă nu ai văzut-o pe cosmeticiană spălându-se pe mâini înainte de a începe să pregătească ceara pentru epilare,atunci atrage-i atenţia şi roag-o să o facă. De asemenea,dacă vezi răni sau tăieturi pe mâinile ei,roag-o să folosească mânuşi. Poate părea ciudat să-i ceri toate aceste lucruri,dar aminteşte-ţi că eşti un client care plăteşte servicile unor oameni. Dacă nu mânânci în restaurante murdare,atunci nu ar trebui nici să accepţi lipsa de profesionalism a unor angajaţi dintr-un salon de înfrumuseţare.

Chiuvete şi prosoape murdare

Dacă obiectele de coafat nu sunt curate,atunci probabil că prosoapele şi chiuvetele se află în aceeaşi situaţie. Verifică chiuvetele înainte de spălarea părului şi,totodată,asigură-te că primeşti prosoape curate,care n-au mai fost folosite înaintea ta.