O mulţime de modele de rochii lungi găseşti în comerţ,pe care le porţi purta la orice ocazie. Fie că ai nevoie de o rochie frumoasă pentru zi,când ieşi cu prietenele sau pentru serviciu,fie că trebuie să fii elegantă la un eveniment,rochia maxi nu te va lăsa la greu. Trebuie doar s-o alegi pe cea potrivită. Dacă eşti puţin plinuţă,nu-ţi fă griji! Rochiamaxi arată bine pe orice corp şi îi scoate în evidenţă atuu-rile.

Când o alegi,ia seama că la început ţi se vor părea toate diafane,datorită efectului vaporos pe care-l conferă acest tip de rochie.

Uneori,însă,senzaţia se transformă în durere de cap,pentru că rochia maxi este potrivită pentru toate stilurile. Şi atunci,cum o alegi,astfel încât să se potrivească stilului şi corpului tău?

Îţi prezentăm patru ponturi utile pentru alegerea rochiei ideală pentru tine,care îţi oferă un look plin de farmec,în ton cu tendinţele verii.

În primul rând,când alegi o rochie cu imprimeuri,respectă regula generală care ţine cont de raportul înălţime-dimensiunea printului.

Spre exemplu,dacă eşti mică de statură,optează pentru imprimeuri mici,delicate. În caz contrar,printul de pe rochie va strica imaginea ţinutei,care pică în extrema opusă,a prostului-gust.

Alege,dacă eşti minionă,imprimeuri verticale,de tipul dungilor,care alungesc şi dau senzaţia de subţiere.

În al doilea rând,optează pentru rochii versatile,care pot fi transformate uşor cu ajutorul accesoriilor din ţinute de ocazie în ţinute de zi şi invers.

Nu vei da greş dacă alegi rochii în culori neutre,ideale atât pentru zi,cât şi pentru seară,spre exemplu negru,maro,gri,alb,bleumarin. Aceste culori şi derivatele lor merg aproape în orice combinaţie.

O a treia condiţie esenţială pentru ca rochiata maxi să arate şic este să-i adaugi „acel ceva“. Evită să porţi rochia simplu,dacă aceasta îţi dă senzaţia că eşti capturată într-un sac.

Defineşte-ţi talia cu o curea elegantă,finuţă,sau cu o panglică din saten,spre exemplu. Poţi folosi şi o eşarfă cu print delicat.

De asemenea,o jachetă în culoare deschisă,scurtă,va creea un efect deosebit asupra taliei.

În final,rochia maxi poate fi pusă în valoare cu ajutorul încălţărilor potrivite. În vacanţe,rochia lungă se asortează de minune cu o pereche de sandale joase.

La evenimente,pe de altă parte,poartă cu rochiamaxi sandale înalte cu platformă. Acestea te vor înălţa cu câţiva centimetri şi îi vor da un plus de feminintate ţinutei.

Seara,la evenimente cu ştaif,poartă pantofi cu toc înalt,finuţ,ca să dai eleganţă rochie tale.

Credite foto:www.fashionsy.com.