Când aceasta nu funcţionează corect,începe să absoarbă toxinele în loc să le elimine,favorizând apariţia durerilor de cap,balonării,constipaţiei,creşterii în greutate,oboselii şi a bolilor cronice. Din acest motiv,este foarte important să cureţi colonul. Iată ce alimente din natură îţi vin în ajutor!

Suc de mere

Unul dintre cele mai bune remedii pentru curăţirea colonului este sucul de mere. Acesta are efecte benefice asupra tranzitului intestinal,descompune toxinele şi îmbunătăţeşte starea de sănătate a ficatului precum şi a sistemului digestiv. Bea dimineaţa un pahar de suc de mere proaspăt,iar după 30 de minute consumă un pahar cu apă. Urmează procedeul de câteva ori pe zi,3 zile. Când ţii această cură,evită să mănânci alimente solide.

Suc de lămâie

Lămâia are proprietăţi antioxidante şi datorită conţinutului său bogat de vitamina C este indicată pentru problemele sistemului digestiv.  Pune zeama de la o lămâie,un praf de sare de mare şi puţină miere într-un pahar cu apă călduţă. Bea această soluţie pe stomacul gol dimineaţa.


Citeşte şi:

Remedii naturale pentru cancerul de colon

Atenţie la problemele colonului!


Suc de legume

Pentu curăţarea colonului,este esenţial să stai departe de alimentele procesate şi de alimentele gătite,2 zile. În loc de mâncare solidă,consumă sucuri proaspete din legume de câteva ori pe zi. Legumele verzi conţin clorofilă,care ajută la eliminarea toxinelor. În plus,vitaminele,mineralele,aminoacizii şi enzimele prezente în acestea te ajută să ai un organism sănătos. Bea suc de morcovi,porumb,spanac,varză. Totodată,poţi să bei ceaiuri din plante.

Ghimbir

Este un aliment care reduce balonarea şi care stimulează funcţionarea colonului,ţinând la distanţă toxinele. Mai mult decât atât,ajută digestia,stimulând secreţia de sucuri digestive. Poţi să adaugi ghimbir în preparatele culinare sau în băuturi. Pune o linguriţă de ghimbir ras într-o cană de suc de lămâie. Împarte băutura în două sau trei părţi şi consum-o pe parcursul zilei.