Usturoi şi miere

Ai nevoie de 8 căţei de usturoi şi 1 linguriţă de miere. Zdrobeşte usturoiul, adaugă mierea şi omogenizează. Aplică mixtura pe scalp şi pe lungimea părului şi lasă să acţioneze 20 de minute. Spală, apoi, părul cu un şampon blând. Repetă procedeul de 2 ori pe săptămână.

Ulei de usturoi

Ai nevoie de 8 căţei de usturoi, jumătate de cană de ulei de cocos sau de măsline şi 1 ceapă. Curăţă ceapa şi pune-o la blender. Adaugă şi usturoiul şi blendează până obţii o pastă fină. Încălzeşte uleiul şi adaugă pasta, amestecând uşor. Aplică pe păr şi masează scalpul câteva minute. Lasă să acţioneze 2-3 ore, apoi spală părul cu şampon şi clăteşte bine. Foloseşte remediul de 2 ori pe săptămână.

Usturoi şi ghimbir

Ai nevoie de 8 căţei de usturoi, jumătate de cană de ulei de argan şi o bucată de ghimbir. Pune ghimbirul şi usturoiul în blender şi încălzeşte uleiul. Amestecă ingredientele şi aplică pe păr. Acoperă cu o folie transparentă şi lasă să acţioneze 30 de minute, după care spală părul şi clăteşte cu apă din abundenţă.

Usturoi şi scorţişoară

Ai nevoie de 3 căţei de usturoi, 1 baton de scorţişoară, 1 ceapă şi 2-3 căni de apă. Fierbe ingredientele în apă, strecoară şi lasă soluţia să se răcească. Clăteşte părul cu soluţie şi lasă-l să se usuce în mod natural. Poţi repeta procedeul în fiecare zi, o săptămână.

Sursă foto: www.klankosova.tv