Dacă senzaţia durează mai mult de 24 de ore sau dacă suferiţi de gastrită,este indicat să consultaţi cât mai grabnic un medic. Însă există câteva remedii naturale care pot reduce şi chiar elimina această problemă:
 

1. Ghimbirul.

 
Poate cel mai puternic remediu antigreaţă natural,acesta a fost utilizat de mii de ani în medicina tradiţională chinezească şi ayrvedică. Infuzia de ghimbir,sau ceaiul realizat din rădăcina tocată de ghimbir (după acestă reţetă),este un remediu ieftin şi eficient. Eficienţa ghimbirului se datorează uleiurilor unice din compoziţia sa,mai mult chiar,extractul de ghimbir ar putea fi un remediu pentru răul de mişcare.
 

2. Menta.

 
Atât ceaiul cât şi uleiul de mentă (pentru aromoterapie) pot diminiua senzaţia de greaţă,mai ales dacă acesta însoţeşte alte probleme gastrointestinale. Mirosul de mentă poate fi util chiar şi femeilor însărcinate şi persoanelor cu rău de mişcare.
 

3. Muşeţelul.

 
Un remediu binceunscut,ceaiul de muşeţel calmează greaţa,durerile abdominale şi balonarea. Infuzia făcuta din flori de muşeţel este mai eficientă decât ceaiul la plic. Pentru a o prepara separă şapte flori uscate de muşeţel şi acoperă-le cu o cană de apă clocotită,apoi lasă-le 10 minute. Poţi îndulci cu o linguriţă de miere naturală,dar fereşte-te de zahăr sau îndulcitori,deoarece aceştia pot exacerba greaţa.