Stratul fin de păr al corpului

Femeile subponderale se plâng adesea de lipsa stratului fin de păr,necesar corpului,pentru a se încălzi. Lipsa unor vitamine şi minerale în corp este evidentă la aceste femei:părul devine mult mai fin,iar unghiile se slăbesc de la prea puţină biotină;lipsa fierului de asemenea,contribuie la căderea părului. Lipsa zincului usucă pielea,care în timp se crapă. Un ten mai puţin luminos,poate fi semn al lipsei de substanţe nutritive în corp. În funcţie de gravitatea tulburărilor,simptomele încep să fie vizibile în doar câteva săptămâni.

Dinţii îngălbeniţi
Anorexia este uşor de depistat,ca să nu mai spun că se observă cu ochiul liber. În cazul bulimicelor însă este mai greu să-i pui un „diagnostic”. Acestea sunt în general normal ponderale sau uşor supraponderale. Dacă ai o prietenă pe care o bănuieşti că ar fi bulimică,fii atentă mai întâi la dantură şi dacă aceasta este gălbuie;acidul din stomac erodează smalţul (persoanele care-şi induc starea de vomă deci,sunt predispuse la îngălbenirea şi spargerea dinţilor).

Lipsa încrederii de sine

Femeile cu tulburări de alimentaţie au de obicei încrederea de sine scăzută şi “delirează” despre aspectul lor. Exerciţiile epuizante şi mersul la sală,precum şi lipsa evidentă a alimentaţiei sunt indicii clare ale acestei tulburări. Anorexicele mănâncă numai în privat,iar bulimicele evită de obicei băile publice. Nivelul scăzut de potasiu şi sodiu afectează gradul de energie şi de multe ori,acest aspect merge mână în mână cu stările de depresie acută.

Lipsa ciclurilor menstruale
Poate fi greu să interpretezi simptomele unei tulburări alimentare,însă  atunci când o femeie îşi restricţioneză aportul de calorii zilnic,îşi poate pierde ciclul menstrual. Acest factor reprezintă un semn clar de anorexie. Dacă ai vreo prietenă care se confruntă cu astfel de probleme este indicat să-i recomanzi ajutorul unui medic avizat. Anorexia are una dintre cele mai mari rate de mortalitate,dintre toate tulburările de natură psihică!