Ai un comportament neobişnuit

Dacă ţi se întâmplă des să te enervezi fără motiv sau să ai mereu o stare de tensiune, e posibil să fii instabilă emoţional. Pur şi simplu, sufletul tău nu mai poate face diferenţa între starea de bine şi starea de rău şi se comportă în afara normalităţii. O altă formă a comportamentului neobişnuit este gândirea iraţională dată de convingeri exagerate. Un exemplu ar putea fi persoanele care manifestă un grad de apropiere sau chiar de acceptare faţă de terorism şi violenţă.

Preferi să stai izolată

Potrivit specialiştilor în psihologie, un alt semn al instabilităţii emoţionale este dat chiar de dorinţa de autoizolare. Depresia, anxietatea şi lipsa sociabilităţii arată că o persoană trece prin diferite stări conflictuale, care o împiedică să îşi desfăşoare activităţile în ritm normal. Adesea, cei care suferă de această tulburare declară o lipsă intensă de interes pentru lucrurile pe care cândva le-au iubit.

Dai dovadă de impulsivitate

O persoană instabilă emoţional poate avea, de cele mai multe ori, un comportament impulsiv. Deşi pare că ia cele mai bune decizii datorită sentimentelor şi senzaţiei de bine de moment, pe termen lung, convingerile sale îi vor dăuna. În această categorie se încadrează şi persoanele care consumă droguri şi acelea care devin dependente de anumite vicii precum tutunul şi alcoolul.

Nu ai o relaţie stabilă

Nu poţi pretinde că îţi doreşti o relaţie stabilă când sentimentele tale sunt mai ceva ca un carusel. Ori vei fi total nesigură pe ceea ce simţi, ori vei fi convinsă că relaţia de dragoste este cea mai bună de până acum. Cu alte cuvinte, vei ajunge să îţi derutezi partenerul cu personalitatea ta bipolară şi vei crea o mulţime de confuzii. În timp, acest comportament poate fi extrem de distructiv, în special că aproape oricine îţi va fi alături îşi poate pierde răbdarea.

Sursă foto: www.bpmakesmesick.com