Pentru a fi eficiente,acestea trebuie să fie făcute în mod corespunzător.

Iată câteva sfaturi de bază pentru îngrijirea pielii:

1. Curăţă faţa de două ori pe zi

În timp ce etapa de curăţare este un pas esenţial pentru îngrijirea pielii,mai întâi trebuie să îndepărtăm microbii şi excesul de ulei,deoarece acestea pot ajunge să compromită textura pielii. Nu folosi produse de curăţare care conţin agenţi tensioactivi care lasă pielea uscată şi aspră. În schimb,optează pentru produse mai blânde,cum sunt balsamurile şi uleiurile de curăţare sau cremele.

2. Foloseşte un toner facial de echilibrare

După curăţare,suprafaţa pielii este puţin dezechilibrată. Folosind un toner de echilibrare,ajuţi pielea să se adapteze rapid şi să-şi restabilească nivelul pH-ului,prevenind uscarea sau îngrăşarea pielii. Asigură-te că ai îndepărtat în mod corespunzător machiajul de pe faţă cu un prosop cald şi umed. După care,tamponează uşor cu o bucată de pânză sau o dischetă,puţin toner pe toată suprafaţa feţei.

3. Încercă uleiurile faciale

Uleiurile pentru faţă au devenit destul de populare în ultima vreme,aşa că tot mai multe femei vor să afle care sunt beneficiile lor. Nu contează ce tip de piele ai,poţi să foloseşti şi să beneficiezi de uleiuri faciale,chiar dacă pielea ta este grasă. Cel mai bun mod de a le aplica este după demachiere şi după aplicarea unui toner,în timp ce pielea este încă umedă. Freacă câteva picături deuleiîn palmă,după ce te-ai spălat pe mâini,şi apoi tamponează uşor pielea până când acesta intră în piele.

Dacă ai tenul gras,încearcă uleiul de argan,deoarece reglează sebumul. Dacă ai pielea uscată,uleiul de marula sau cel de cocos este cel potrivit pentru tine,iar dacă pielea este deteriorată de soare sau încep să apară ridurile,încearcă uleiul de măceşe. Marula este un arbore care creşte în sudul şi estul Africii. Fructele acestuia la început sunt verzi,dar se îngălbenesc atunci când se coc. Pulpa albă din interiorul fructului are o aromă deosebită şi este ingredientul principal al uleiului de marula.

4. Fii blândă cu zona ochilor

Pielea din jurul ochilor este mai subţire decât restul feţei şi mult mai delicată. Atunci când se aplică produsul în zona ochilor,indiferent dacă este vorba de o cremă,gel sau ser,asigură-te că aplici foarte uşor şi că foloseşti numai degetul inelar,pentru că este de obicei cel mai slab şi blând deget.