Dacă eşti însărcinată

Datorită proprietăţilor stimulante pe care le are,ghimbirul duce la apariţia contracţiilor,ceea ce poate duce la o naştere prematură. De aceea,este indicat să eviţi consumul de ghimbir pe perioada sarcinii,mai ales în ultimul trimestru.

Eşti subponderală

Ghimbirul este un ingredient-minune pentru persoanele care vor să slăbească,dar nu şi pentru cele care deja sunt slabe,chiar subponderale. Acest condiment suprimă apetitul şi elimină grăsimile din corp,iar dacă vrei să iei în greutate,ar trebui să-l excluzi din dieta ta.
 

Suferi de afecţiuni ale sângelui

Acest condiment creşte fluxul sangvin şi stimulează circulaţia sangvină,ceea ce este un lucru bun,însă nu şi pentru persoanele care suferă de hemofilie. În acest caz,ghimbirul poate face rău,fiindcă anulează efectele benefice ale medicamentelor care se administrează pentru ţinerea sub control a acestei probleme medicale.

Iei medicamente

Şi în cazul în care iei medicamente contra diabetului,nu ar trebui să consumi ghimbir,deoarece acest condiment modifică modul în care pastilele acţionează asupra corpului. Specialiştii atrag atenţia că dacă se iau anticoagulante,beta-blocante şi medicamente pe bază de insulină,ghimbirul trebuie exclus din dietă.