Ce să faci dacă părul albeşte

 

Firele de păr se albesc inevitabil odată cu înaintarea în vârstă. Oamenii de ştiinţă au investigat cauza părului cărunt şi au ajuns la rădăcina problemei. Părul se colorează datorită unui pigment numit melanină,care este produs de celulele melanocite din foliculii de păr. Cercetătorii au descoperit că melanocitele suportă acţiunea radicalilor liberi de-a lungul anilor,ajungând în cele din urmă incapabile să mai producă melanină. Fără melanină,părul nou care creşte nu are niciun pigment,motiv pentru care el este gri sau alb.

Ce poţi face acasă:Poţi să-ţi colorezi părul cu vopsea. Este soluţia cea mai la-ndemână.

 

Îţi cade părul? Încearcă un tratament la tine acasă

 

În mod normal,părul trece regulat printr-un ciclu de creştere. În timpul fazei anagen,care durează între doi până la şase ani sau mai mult,părul creşte. În timpul fazei telogen,care durează aproximativ trei luni,creşterea părului stagnează. La sfârşitul acestei faze,părul cade şi este înlocuit cu unele fire noi.

Ce poţi face acasă:Dacă pierzi mai mult de 100 de fire de păr în fiecare zi,încearcă următorul tratament:pune într-un vas mic 100 ml de ulei de măsline şi lasă-l câteva secunde la cuptorul cu microunde. Masează scalpul cu ulei călduţ,acoperă cu un prosop şi lasă produsul să acţioneze o oră. La final,şamponează şi clăteşte cu apă din abundenţă. Repetă procedeul 1 dată la 2 zile,până vezi îmbunătăţiri.

 

Soluţie pentru părul deterioarat

 

Folosirea plăcii de îndreptat părul,a ondulatorului,uscarea cu foehnul,toate afectează textura şi rezistenţa firelor de păr. Folosirea produselor de styling şi căldură poate duce la vârfuri despicate,care apar atunci când stratul exterior de protecţie al părului (cuticula) este deteriorată.

Ce poţi face acasă:Pentru ca părul să nu mai fie lipsit de strălucire,întinde cu o pensulă pe toată lungimea firului de păr bere. Las-o să acţioneze între 5 şi 7 minute. Şamponează şi clăteşte cu apă călduţă. Urmează tratamentul de 2 ori pe săptămână.

 

Păr unsuros

 

Scalpul conţine un ulei natural numit sebum,care ajută la lubrifierea pielii. Sebumul este produs de glandele sebacee. Uneori,aceste glande produc prea mult ulei,ceea ce duce la un scalp gras. Părulunsuros este foarte moale,lipsit de strălucire şi poate fi greu de aranjat.

Ce poţi face acasă:Pune într-un vas 2 linguri de miere,câteva picături de lapte şi omogenizează bine ingredientele. Întinde pasta pe tot părul,iar după 15-20 de minute,spală-te pe cap cu un şampon delicat,care nu conţine ulei.