Patinajul

Patinajul este considerat a fi un sport care implică o varietate de exerciţii şi mişcări,toate contribuind la coordonarea,îmbunătăţirea echilibrului şi flexibilităţii şi,în acelaşi timp,la creşterea rezistenţei corpului. Patinajul este,de asemenea,o modalitate de a te elibera de stres şi de a-ţi recăpăta echilibrul emoţional. Mai mult decât atât,acest sport prezintă aceleaşi avantaje ca şi alergatul,deoarece întăreşte şi modelează muşchii corpului şi ajută la arderea caloriilor.

Citeşte şi:De ce să ţii cont dacă vrei să faci sport

Schiatul

Schiatul este unul dintre puţinele sporturi de iarnăcare implică activitatea tuturor muşchilor corpului. Acest sport asigură dezvoltarea armonioasă a muşchilor abdominali şi a picioarelor,menţinând alimentarea cu oxigen şi cu nutrimenţi. În funcţie de nivelul de intensitate şi de greutatea corporală a fiecăruia,pe parcursul a 6 ore de schiat,organismul poate arde până la 3.000 de calorii şi pierde până la 5 kg într-o săptămână. Pe lângă toate acestea,se întăreşte imunitatea şi se îmbunătăţeşte starea de spirit.

Snowboardingul

Este un sport intens,care necesită schimbări rapide de direcţie,contribuind la menţinerea flexibilităţii şi a echilibrului. Snowboardingul este mai uşor de învăţat decât schiatul,întăreşte muşchii abdominali şi o oră de distracţie pe pârtie te ajută să arzi 450 de calorii.

Practicarea acestui sport s-a dovedit a avea multe beneficii cardiovasculare. Un atu major este reducerea anxietăţii. Astfel,organismul eliberează endorfine,substanţe produse de creier,responsabile de fericirea unei persoane,menţinând sănătatea mintală şi reducând stresul.

Citeşte şi:Ce sport te ajută să slăbeşti,în funcţie de zodie

Joggingul

Nu este neapărat un sport de iarnă,dar practicat pe zăpadă,duce la o ardere intensă de calorii,aproximativ 100 de calorii pe kilometru. Oamenii de ştiinţă spun că un program regulat de alergat poate creşte speranţa de viaţă cu şase ani pentru bărbaţi şi cinci ani pentru femei.