Iată care sunt cele 4 tipuri de cupluri:

Cuplurile dramatice

Sunt acele cupluri care trec printr-o mulţime de suişuri şi coborâşuri în relaţie, iar angajamentul luat oscilează precum vremea de afară. Partenerii au tendinţa de a lua decizii pripite în urma unor evenimente nefericite, nu sunt dispuşi să facă prea multe compromisuri, iar dacă le fac tind să şi le reproşeze constant, ceea ce într-un final va duce la încheierea relaţiei.

Cuplurile conflictuale

Partenerii sunt într-o stare conflictuală permanentă, ceea ce îi îndepărtează unul de altul. Rămân totuşi împreună datorită atracţiei puternice pe care o simt. Este evident că un astfel de cuplu nu va rezista 30 de ani împreună. Totuşi, afirmă autorii studiului, partenerii se pot schimb pe parcurs, ceea ce face ca relaţia să evolueze.

Cuplurile implicate social

Se referă la acele cupluri care au foarte multe lucruri în comun, printre care prietenii sau familiile care se plac şi se înţeleg perfect. Înainte de toate, partenerii sunt foarte buni prieteni, au prieteni în comun, ceea ce îi face să se simtă mai implicaţi în relaţie datorită mediului familial creat.

Cuplurile dependente

Sunt cele cărora cercetătorii le dau cele mai multe şanse de a rămâne împreună o perioadă cât mai mare de timp. Partenerii sunt dependenţi unul de altul, concentraţi pe nevoile fiecăruia dintre ei şi reuşesc să se implice total în relaţie. Aceştia au mare grijă asupra modului în care abordează relaţia şi asupra alegerilor pe care le fac.

Sursa foto: realsimple.com