Retenţia de lichide este o problemă cu care se confruntă foarte mulţi oameni. Aşa cum sugerează şi numele,este o acumulare de substanţe în diferite ţesuturi ale corpului,majoritatea provenind din tot ce mâncămşi bem. Dar,o varietate de factori,le pot face dificil de eliminat.

Cauzele retenţie de lichide

În primul rând,retenţia de lichide este cauzată de un dezechilibru din organism care controlează trecerea substanţelor în tot corpul. Acesta se produce atunci când corpului îi devine imposibil să elimine excesul de lichide prin intermediul sistemului excretor. De asemenea,poate fi influenţată de alţi factori precum sarcina,afecţiunile rinichilor,ficatului sau stomacului,menopauză,obezitate sau stilul de viaţă sedentar.

Citeşte şi:Remedii cu urzici

Cum să combaţi natural retenţia de lichide:

Bea mai multă apă

Hidratarea este foarte importantă pentru corp,mai ales când suferi de retenţie de lichide. Cu toate că ar părea în contradictoriu,trebuie să bei mai multă apă,chiar dacă suferi de retenţie de lichide. Altfel,substanţele vor fi stocate în corp mai mult timp. Apa ajută la eliminarea lor din organism.

Ceaiul verde

Alimentele şi băuturile care conţin ingrediente cu efect diuretic sunt alternativa ideală pentru oamenii care suferă de retenţie de lichide,iar ceaiul verde este unul dintre ele. Nu este doar un diuretic,ci are şi proprietăţi de curăţare. Din acest motiv este perfect pentru eliminarea toxinelor acumulate în organism prin urină. Trebuie băut zilnic sau de cel mult trei ori pe săptămână.

Mănâncă ananas

Ananasuleste un delicios şi suculent fruct,preferat de oamenii din întreaga lume. Pe lângă faptul că este o sursă de elemente nutritive,conţine şi o cantitate mare de apă,făcându-l un fruct cu efect diuretic,perfect pentru combaterea retenţiei de lichide. În plus,dacă mănânci ananas zilnic ajuţi la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi la prevenirea celulitei.

Ceaiul de pătrunjel

La fel ca ceaiul verde,ceaiul de pătrunjel este un excelent diuretic,care are capacitatea de-a elimina toxinele acumulate în organism.

Citeşte şi:Întăreşte-ţi imunitatea cu aceste remedii naturale

Ai nevoie de:

-250 ml apă
-1 lingură pătrunjel uscat

Mod de preparare:

Pui apa la fiert într-un ibric şi adaugi pătrunjelul. Îl îndepărtezi de pe foc şi îl acoperi cu o farfurie timp de 10 minute,după care-l strecori în ceaşcă. Sunt recomandate două ceşti de ceai de pătrunjel pe zi. La fel de bun este şi sucul de pătrunjel.