Hidratare pentru faţă

Bogată în antioxidanţi, mierea poate acţiona ca un hidratant natural şi poate pătrunde în toate straturile pielii. Ai nevoie de 1 linguriţă de miere, 1 linguriţă de gel de aloe vera şi 4-5 picături de ulei de migdale. Amestecă toate ingredientele şi aplică mixtura pe tenul curat. Masează cu mişcări circulare câteva minute şi lasă să acţioneze, după care clăteşte cu apă caldă. Poţi încerca acest remediu de 2-3 ori pe săptămână dacă faci parte din categoria persoanelor cu tenul uscat. În urma tratamentului, vei obţine o piele moale şi catifelată.

Gomaj pentru ten

O dată pe săptămână, este recomandat să faci un gomaj care să te ajute să îndepărtezi celulele moarte din stratul extern al pielii. Mierea este un bun exfoliant dacă este combinată cu zahăr brun sau zaţ de cafea. Pentru acest gomaj natural, ai nevoie de 1 linguriţă de miere lichidă, 1 linguriţă de zaţ de cafea şi una de suc de lămâie. Amestecă toate ingredientele într-un bol şi aplică pe faţa demachiată, umedă în prealabil. Masează uşor, apoi lasă să acţioneze 20 de minute. Clăteşte apoi şi aplică o cremă hidratantă. Poţi folosi acest amestec şi pentru corp.

Mască pentru faţă

Un alt mod uimitor prin care poţi beneficia de beneficiile mierii este acela de a prepara o mască de faţă. Mierea hidratează celulele şi ajută la regenerarea lor, oferind luminozitate tenului. Ai nevoie de 1 linguriţă de miere, jumătate de linguriţă de pulbere de orez şi jumătate de linguriţă de celuloză. Amestecă toate ingredientele, aplică pasta pe faţa umedă şi lasă să acţioneze 20 de minute. Clăteşte, apoi, cu apă din abundenţă. Poţi repeta procedeul de 2 ori pe săptămână.

Unt pentru corp

Mierea este adesea folosită ca ingredient natural în cremele şi produsele destinate îngrijirii corpului. Proprietăţile sale hidratante şi emoliente îl fac un remediu incredibil în tratarea pielii uscate. Pentru a prepara un unt natural de corp, ai nevoie de 3-4 linguri de miere, 1 lingură de ulei de cocos şi 2 linguri de ulei esenţial de lavandă. Amestecă toate ingredientele într-un bol şi aplică untul direct pe corp, cu mişcări uşoare. Masează până soluţia se absoarbe în piele şi repetă procedeul de 2-3 ori pe săptămână. Vei observa că pielea ta va căpăta o strălucire aparte şi va rămâne plăcută la atingere.

Sursă foto: www.dabur.com