Negarea dorinţei de a mânca zahăr nu este o soluţie,deci nu trebuie ca această substanţă să fie scoasă de tot din alimentaţie,ci trebuie abordată o soluţie moderată.

Experţii spun că persoanele care simt nevoie de a consuma alimente dulci nu ar trebui să renunţe de tot la acestea,ci să fie doar moderaţi. Un aliment dulce,când şi când,este util organismului şi nu prezintă riscuri pentru sănătate.

1. Un somn sănătos poate reduce dorinţa de a consumazahăr. Atunci când nu este odihnit îndeajuns,organismul are nevoie de zahăr pentru a suplini lipsa de energie.

2. Folosirea condimentelor ca vanilie,nucşoară,scorţişoară şi cardamom pentru aromatizarea unor feluri de mâncare şi băuturi,fără a adăuga zahăr,poate ajuta,de asemenea,la scăderea nevoii de alimente dulci.

3. Unii experţi spun că desertul poate fi înlocuit cu ceva mai multe exerciţii fizice,mai ales în cazul celor care folosesc dulciurile ca pe o metodă de rezolvare a problemelor emoţionale. În acest caz,o jumătate de oră de alergat prin parc poate fi mult mai eficientă şi mai sănătoasă,decât un baton de ciocolată.

4. Deficienţele nutriţionale pot face dorinţa de a mânca alimente dulci mai intensă. Anumiţi nutrienţi par a avea un rol important în controlul glicemiei,între care se numără cromul,vitamina B3 şi magneziul. Suplimentele alimentare bogate în astfel de compuşi pot fi utile,mai ales în cazul unor deficienţe nutriţionale combinate cu pofta de zahăr.