4 trucuri utile pentru a economisi timp şi efort cu spălatul hainelor întregii familii

4 trucuri utile pentru a economisi timp şi efort cu spălatul hainelor întregii familii jpeg

Pe măsură ce familia ta se măreşte, lista de responsabilităţi şi treburi gospodăreşti devine tot mai lungă. În plus, pentru femeile cu copii mici, parcă fiecare lucru pe care îl fac durează mai mult. De la îmbrăcatul pentru şcoală, care se poate transforma în probă olimpică atunci când cei mici au alte planuri, la a te asigura că toată casa este în ordine şi că hainele copiilor sunt curate, aceste sarcini zilnice par să fie nu numai o sursă de stres, dar îţi consumă o mare parte din energie şi timp.

4 trucuri utile pentru spălatul hainelor

Spălarea rufelor este una dintre activităţile de la care nici nu te poţi sustrage şi pe care nici nu o poţi amâna. Mai ales când ai acasă un bebeluş sau nişte copii năzdrăvani, care adoră să se joace prin iarbă sau să descopere săpatul cu lopăţica în pământ, apoi ştersul direct pe pantaloni, poate fi dificil să te asiguri că ţii pasul cu operaţiunile de curăţare pe cât de repede le murdăresc ei. Din fericire, există câteva trucuri simple cu ajutorul cărora te poţi elibera de o parte din muncă şi poţi căpăta ceva mai mult timp pentru tine însăţi:

Organizează-ţi o rutină zilnică

Cu cât laşi mai multe haine să se adune în coşul de rufe, cu atât îţi este mai greu să le sortezi, să le împarţi pe culori sau în funcţie de modalitatea recomandată de curăţare. Dacă îţi faci însă un obicei din a sorta de la bun început hainele şi rufele în funcţie de cum vrei să le pui în maşina de spălat, s-ar putea să ajungi la concluzia că este mult mai simplu doar să porneşti maşina de spălat, fără să mai pierzi timp preţios cu sortarea şi organizarea rufelor.

Învaţă programele maşinii tale de spălat

O maşină de spălat modernă îţi face viaţa mult mai uşoară prin simplul fapt că dispune de numeroase programe de spălare, fiecare concepute pentru anumite ţesături sau pentru a scoate petele din haine, fără a le deteriora. Există şi programe rapide de spălare, pentru momentele în care te grăbeşti sau ai multe rufe de curăţat, precum şi programe cu uscare rapidă, care te ajută să scoţi hainele bine stoarse de apă şi să le usuci în câteva ore pe sârmă. În plus, maşinile de spălat pe care le găseşti la arctic.ro sunt mult mai economice şi nu folosesc foarte multă apă, dar nici energie electrică, un lucru esenţial pentru familiile mari, care au nevoie de eficienţă, nu şi de costuri ridicate la facturi.

Pune hainele la spălat imediat cum s-au murdărit

Dacă cei mici vin de afară cu hăinuţele pătate de iarbă sau noroi, ai şanse mult mai mari să le cureţi eficient dacă le pui imediat la spălat. Cu cât amâni să cureţi petele, cu atât acestea se impregnează mai tare în ţesătură şi devin rezistente chiar şi la cei mai puternici detergenţi. Pentru a elimina petele mai dificile, toarnă puţin detergent lichid peste ele, înainte de a pune hainele la spălat. Astfel, zona respectivă se va curăţa mai bine, fără prea multe eforturi.

Foloseşte un uscător de rufe

Uscătoarele de rufe sau maşinile de spălat cu uscător sunt extrem de utile pentru familiile numeroase sau pentru cuplurile cu copii mici. Uscarea rapidă a rufelor te poate ajuta să ţii pasul cu ritmul în care se murdăresc hăinuţele şi este utilă mai ales pe timp de iarnă, când rufele nu se usucă afară, iar înăuntru nu ai suficient spaţiu sau te temi că se va crea condens. Trebuie să ştii însă că nu toate hainele se pretează uscătorului. Hainele fabricate din materiale delicate sau cele predispuse la lărgire ori micşorare ar trebui fie spălate la o curăţătorie, fie uscate în mod clasic, dacă vrei să le păstrezi într-o stare bună mai mult timp.

Sursa foto: Shutterstock/Copyright:Yuganov Konstantin