Iată care sunt vitaminele care menţin pielea sănătoasă:

Vitamina A

Există câteva vitamine pe care corpul nu le produce natural, vitamina A fiind una dintre ele. Vitamina A joacă un rol crucial în menţinerea sănătatea pielii, oferindu-i protecţia de care are nevoie nevoie prin inhibarea creşterii celulelor pielii canceroase. În plus, previne neplăceri dermatologice precum acnee, psoriazis şi uscate prin infuzarea pielii cu hidratare şi elasticitate. Include în dietă alimente bogate în vitamina A – ele sunt de obicei roşii sau portocalii datorită betacarotenului.

Vitamina B3

Cunoscută ca niacină, vitamina B3 este prezentă în multe produse cosmetice, deoarece ajută la reducerea roşeţii şi inflamaţiei. Mai mult, este substanţa nutritivă care încetineşte procesul de îmbătrânire. Cele mai bune surse de niacină sunt: pieptul de pui, tonul, arahidele, somonul etc. În plus faţă de acestea, recomandat este să se consume alimente cu un conţinut ridicat de vitamina B12, deoarece aceasta este responsabilă de formarea celulelor roşii în sânge, regulând astfel tonusul pielii şi pigmentarea.

Vitamina C

Vitamina C este secretul pieii ferme. Este foarte importantă deoarece stimulează producţia de colagen. Colagenul este proteina responsabilă de administrarea elasticităţii ţesuturilor în plus faţă de reconstruirea rapidă a acesteia atunci când este deteriorată din cauza îmbătrânirii sau a oricărui alt factor. În plus, colagenul reduce şi împiedică apariţia petelor datorită keratinei. Portocala, lămâia, grepfrutul, papaia, ardeiul galben etc., ar trebui incluse în alimentaţie.

Vitamina E

O altă vitamină care luptă împotriva efectelor vizibile ale îmbătrânirii, daunelor provocate de soare şi alţi agenţi toxici este vitamina E. Vitamina acţionează ca un antioxidant, protejând tegumentul şi, implicit, organismul de daunele produse de radicalii liberi prin conservarea rezervelor de colagen. Mai mult, vitamina E ajută la o mai bună absorbţie a vitaminei A. Include în dietă nucile, uleiul de măsline, seminţele de floarea-soarelui.


Credit foto: www.beautyheaven.com.au