Deşi poate părea o surpriză pentru tine,mai ales că sexulînseamnă în primul rând spontaneitate şi explorare,există câteva părţi ale corpului pe care el nu trebuie să le atingă nici măcar din greşeală

Aici sunt patru astfel de puncte pe care ar trebui să îi sugerezi să le evite. Ştii cum e,mai bine să previi,decât să tratezi.

Colul uterin nu trebuie atins

Te vei întreba,pe bună dreptate,ce legătură are actul sexual cu colul uterin. Ei bine,canalul vaginal se închide în dreptul cervixului,care leagă vaginul de uter,deci nu este imposibil ca în timpul actului sexual,partenerul să “bată la uşa greşită”. De aceea poate fi necesar să schimbaţi poziţia cu una în care penetrarea să nu fie atât de profundă.

Pe de altă parte,se poate să fie nevoie de mai multă lubrifiere,fiindcă uterul tinde să urce atunci când tu eşti excitată sexual,ceea ce face ca vaginul tău să se lungească cu 2-3 centimetri. Deci,nu vă zgârciţi la preludiu.

Nu trebuie să atingă clitorisul

Ar putea părea contradictoriu,dar clitorisul-care este plin de terminaţii nervoase hipersensibile-poate simţi uneori disconfort, atunci când este stimulat direct. Atingerea clitorisului,mai ales dacă eşti foarte excitată,poate să nu fie cel mai blând lucru.

În schimb,partenerul poate încerca să deseneze cercuri în jurul lui,care te pot duce în extaz,fără să suprastimuleze terminaţiile nervoase. Este posibil ca nu toate femeile să aibă această sensibilitate,dar dacă te numeri printre cele care o au,nu ezita să discuţi cu partnerul despre acest aspect.

Dacă porţi şosete,în picioare trebuie să rămână

Probabil te amuză numai gândul că ai putea fi complet dezbrăcată,cu excepţia şosetelor din picioare. Cu toate astea,un  studiu de la Universitatea Johns Hopkins  relevă faptul că purtarea şosetelor în timpul actului sexual poate creşte potenţialul orgasmului,atât la bărbaţi,cât şi la femei.

Motivul? Când fac sex,femeile trebuie să fie complet relaxate,iar picioarele reci pot interfera cu partida de sex. Aşadar,ideal ar fi ca partenerul tău să te ajute să scapi de toate hainele de pe tine,mai puţin de şosete.

Fără lubrifiant,evitaţi sexul anal

Sexul analpoate fi considerat un preludiu,dar fără un lubrifiant bun,cel mai bine este să vă limitaţi la sexul normal. Anusul este mult prea mic,astfel încât chiar şi un deget introdus acolo poate crea disconfort.

Şi dacă tot aţi investit într-un lubrifiant,nu vă feriţi să îl folosiţi şi pentru penetrarea vaginală.