Cele 40 de idei de joacă vor aduce în fiecare zi la radio şansa câştigării unei vacanţe gratuite pentru întreaga familie. 

Invitaţi speciali ca Andreea Marin,Virgil Ianţu,Tili Niculae,Dana Rogoz,Alexandrina Halic,Cornel Ilie,Călin Goia,Gabriela Szabo,Smiley,Sore şi mulţi alţii reamintesc părinţilor cum se juca pe vremuri Şotronul,Elasticul,Frunza,Castelul şi toate celelalte jocuri pe care puţini copii le mai joacă astăzi. Pornind de la aceste amintiri frumoase părinţii pot crea o nouă şansă de timp de calitate petrecut în familie,recomandat de specialişti pentru dezvoltarea emoţionalaă a copiilor.

“Ştim că vara este cel mai bun moment pentru joacă,pentru timp frumos petrecut în familie,aşa că noua etapă a campaniei noastre vorbeşte despre cel mai plăcut mod de a petrece timpul cu cel mic-jocul. Şi ca să fie şi pe placul părinţilor această joacă,le răscolim amintirile din copilărie şi îi invităm la joacă cu copiii lor .” declară Nadia Tătaru,Director General Itsy Bitsy FM.

Când te joci cu al tău copil aduci în relaţia cu el cea mai frumoasă parte din tine:copilul tău interior – curios,încrezător,plin de resurse. Este sănătate curată pentru toată lumea!” declară psihoterapeuta Cristina Trepcea.

Aceste “Jocuri ale copilăriei” continuă campania lansată la începutul anului de grupul de iniţiativă format din Itsy Bitsy FM,lideri de opinie-Andreea Marin,Tili Niculae şi Virgil Ianţu-,parlamentari,specialişti psihologi,asociaţii de părinţi,cărora li s-a alăturat  Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

Grupul de iniţiativă a lansat atunci un apel către părinţii din România-“Petreceţi minimum o oră de calitate pe zi cu copiii voştri”-şi o amplă campanie de informare pe parcursul anului,care include şidemersurile pentru ca 1 Iunie să devină zi liberă naţională,astfel încât părinţii şi copiii să aibă ocazia să petreacă mai mult timp de calitate împreună. Peste16.500 de români care sprijină iniţiativa s-au alăturat acesteia pe pagina deFacebook 1 iunie zi liberă.

Campania care susţine iniţiativa legislativă de obţinere a zilei de 1 Iunie zi liberă a fost demarată în urma semnalelor de alarmă ridicate de numeroase studii,care arată că 6 din 10 copii simt nevoia să petreacă mai mult timp cu părinţii,deşi doar 24% din părinţi cred că timpul petrecut cu cei mici esteprea puţin.Pe măsură ce copilul creşte,timpul petrecut cu părinţii în timpul săptămânii şi în weekend scade.Conform experţilor,timp de calitatenu înseamnă timp petrecut în aceeaşi cameră,ci ca părinţii să fie prezenţi 100% în relaţie,oferindu-le copiilor întreaga atenţie.