Nitriţii

Nitratul de sodiu are rolul de a păstra alimentele proaspete cât mai mult timp,prevenind creşterea bacteriilor. În cantităţi mari însă poate duce la apariţa cancerului şi poate cauza malformaţii ale fătului dacă este consumat de femeile însărcinate. Se găseşte în cârnaţi,bacon,şuncă şi peşte afumat.

Olestra

Este un înlocuitor al grăsimii în chipsuri,însă nu este digerat de către organism. Totuşi cauzează diaree şi crampe stomacale de o intensitate mare. Un alt efect advers al acestei grăsimi artificiale este că împiedică organismul să absoarbă vitamine precum A,D,E şi K.


Citeşte şi:

Adevărat şi fals despre îndulcitori

Ce nu ştiai despre aditivii din pâine


Îndulcitorii artificiali

De ce să apelezi la substanţele chimice pentru a îndulci băuturile şi prăjiturile,când ai la dispoziţie o varietate de alternative naturale? Deşi îndulcitorii artificiali au puţine calorii ei cresc nevoie de dulce şi din acest motiv vei avea mereu tendinţa să ronţăi câte ceva. Alege în schimb miere sau stevie şi-ţi vei menţine sănătatea şi silueta.

Sulfatul de amoniu

Este considerat a fi unul dintre aditivii cel mai puţin periculoşi,însă în timp poate duce la declanşarea de alergiicare se vor manifesta prin dificultăţi de respiraţie şi mâncărime a pielii. Se regăseşte în vin,ajutând la conservarea acestuia.

Coloranţii artificiali

Aspectul apetisant al preparatelor este dat de coloranţii artificiali. Însă,aceştia sunt deosebit de periculoşi deoarece sunt cancerigeni,provoacă reacţii alergice şi hiperactivitate copiilor. Sunt întâlniţi în produsele procesate şi cu un aport caloric bogat precum produsele de patiserie şi cofetărie.