Iată câteva afirmaţii pozitivepe care ar trebui să ţi le repeţi cât mai des.

1. Sunt unică şi valoroasă!

Fiecare persoană este unică,însă această unicitate merge dincolo de genetică,de trăsăturile personale şi fizice şi de temperament. Iar să fii conştientă de unicitatea ta,te face să te simţi deja mult mai bine,nu-i aşa? Acum,trebuie să adaugi valoare. Convingându-te că eşti la fel de valoroasă ca oricare altă persoană la care te uiţi cu admiraţie,va face minuni pentru stima de sine şi pentru ambiţiile tale. Deci spune-ţi asta zilnic:Sunt unică şi valoroasă!.

2. Pot să fac orice,oricât de greu ar părea! 

Indiferent de ce faci,ori de câte ori simţi o îndoială,că nu poţi finaliza sarcina cu succes,trebuie să repeţi asta,în mintea ta. Aceasta este,de fapt,una dintre afirmaţiile pe care le folosim inconştient atunci când dăm de greu. De data asta spune-o în mod conştient şi va fi şi mai eficientă.

3. Pot să ajung cât de departe vreau! 

Aceasta este cea mai scurtă versiune a unui întreg grup de afirmaţii pozitive cu privire la traseul tău profesional. Indiferent sub ce formă alegi să spui acest lucru,important este să crezi că îţi poţi atinge ţelul,chiar dacă situaţia actuală nu este cea mai roz. Eşti foarte bună la locul de muncă,astfel încât nicio provocare,nu te poate pune în dificultate.

4. Sunt sănătoasă şi fericită

Chiar dacă nu eşti,repetă această afirmaţie. Dacă vrei să sune mai realist,schimbă cu "sunt tot mai sănătoasă şi mai fericită, pe zi ce trece". Mintea poate face minuni cu corpul tău,asta a fost dovedit,aşa că,şi dacă suferi de vreo boală,repetă această afirmaţie pentru a începe să te simţi mai bine (dar să nu opreşti medicaţia,desigur!). Dacă eşti sănătoasă,pe de altă parte,dar ai alte probleme,această afirmaţie te va ajuta să te concentrezi pe laturile pozitive din viaţa ta,mai degrabă,decât pe cele negative.

5. Sunt prosperă 

Sună ridicol,aşa-i? Cu atât mai mult atunci când te gândeşti cu groază,în fiecare lună,la ziua în care trebuie să plăteşti chiria. Se poate întâmpla oricui,de aceea ai nevoie să îţi aminteşti că lucrurile nu trebuie să rămână aşa pentru totdeauna. Acesta este scopul afirmaţiei:să te ajute să îţi dai seama că hăţurile sunt în mâinile tale şi că eşti pe deplin capabilă să ai o viaţă mai bună decât ai deja.