Pâinea neagră

 

Mulţi dintre noi cred că pâineaalbă nu este bună pentru sănătate,deoarece este făcută din făină şi că,în timp,poate duce la obezitate,colesterol ridicat şi diabet zaharat. Specialiştii avertizează că pâinea neagră este de fapt colorată maro,culoare dată de substanţele chimice care se adaugă în ea. Nutriţioniştii spun că cel mai bine ar fi ca în locul pâinii neagre să consumăm terci de ovăz. Fulgii de ovăz conţin multe substanţe nutritive,cu multe beneficii pentru sănătate.

 

Cerealele pentru micul dejun

 

Toate cerealelepentru micul dejun care se găsesc pe rafturile magazinelor au puţine calorii şi,multe dintre ele,nu sunt sănătoase. Atunci când cumpei cereale pentru micul dejun analizează conţinutul de zahăr,verifică dacă are coloranţi artificiali,sare,fibre şi grăsimi. Pentru a fi sigură că ceea ce mănânci este sănătos,optează pentru un bol de ovăz la micul dejun în locul cerealelor. Ovăzul este bun mai ales pentru cei care suferă de diabet zaharat ori au colesterolul ridicat. Datorită conţinutului ridicat de fibre ovăzul echilibrează glicemia şi ameliorează simptomele persoanelor predispuse la depresie.

 

Iaurtul ori laptele cu arome

 

Aceste produse nu conţin pulpă de fructe. Căpşunile,afinele şi mango,care se găsesc în iaurturile aromate,conţin foarte mult zahăr şi substanţe chimice,care dau culoarea şi dulceaţa dorită. În loc să consumi astfel de produse,cumpără iaurt simplu şi adaugă tu fructe în el.

 

Orezul alb

 

Lipsit de substanţe nutritive,orezul alb nu este altceva decât un bob rafinat căruia i s-a îndepărtat vitaminele,mineralele şi fibrele. Acest aliment trebuie evitat de cei care se confruntă cu multe kilograme în plus. Un bun substituient al orezului alb este orezul negru.

 

Batoanele de cereale

 

Acestea sunt recomandate pe post de gustare sănătoasă,dar de faptul batoanele de cereale sunt bogate în zahăr rafinat. În locul acestora,consumă fructe uscate. Pofta de dulce poate fi saturată cu stafide,caise şi alte fructe uscate.