5 alimente criticate, dar bune în dietă

1 64949 original jpg jpeg

Până acum te-ai tot ferit de ele, pe motiv că sunt bombe calorice, dar dacă le consumi cu moderaţie şi le prepari „inteligent“, silueta va avea doar de câştigat. Iată şi motivele pentru care următoarele gustări ar trebui să facă parte din alimentaţia ta!

Ciocolata te încarcă de energie

Îţi încântă papilele gustative şi parcă îţi dă atunci,când o savurezi,de-ndată,o stare de bine. Dar,cu toate acestea,ciocolata cu mult lapte,cu arahide sau cu fructe de pădure furnizează organismului un număr mare de calorii,mai ales dacă nu te limitezi la una-două pătrăţele. Însă când vine vorba  de ciocolata neagră,cu un conţinut de minimum 80% cacao,lucrurile stau cu totul altfel. Chiar este indicat să o incluzi în dieta ta,deoarece are proprietăţi benefice,care se datorează în special flavonoizilor,substanţe cu acţiune antioxidantă. Concret,ciocolata amăruie scade tensiunea arterială,reduce colesterolul „rău“ şi are acţiune antidepresivă prin stimularea „hormonilor fericirii“.

Ouăle,bogate în proteine de calitate

Deşi un gălbenuş de ou conţine în jur de 180 mg de colesterol,specialiştii susţin că nu îţi afectează sănătatea dacă te rezumi la 200-300 mg de colesterol pe zi,în cazul în care suferi de afecţiuni cardiovasculare sau de diabet. În plus,ouăle sunt bogate în proteine de calitate,au în compoziţie vitamine şi constituie o sursă importantă de acizi graşi Omega 3.

Dacă vrei să scapi de „ciugulitul“ din timpul zilei şi să consumi mai puţine calorii,mănâncă dimineaţa nu mai mult de două ouă fierte sau sub formă de omletă cu verdeaţă şi condimente. În ziua în care alegi să consumi un ou,ai grijă să nu mai incluzi în alimentaţie şi alte produse bogate în colesterol,cum ar fi pastele,dulciurile şi carnea de porc.

Biscuiţii „taie“ apetitul

Pot fi o gustare sănătoasă pentru care poţi opta între mese,fără teama că ai lua mult în greutate. Important este să alegi biscuiţii preparaţi din făină integrală sau din graham. Trei-patru biscuiţi consumaţi la micul dejun sau între mese (după cel puţin două ore de când ai luat masa principală) îţi vor limita pofta de dulce şi îţi vor îmbunătăţi digestia,graţie fibrelor din compoziţia cerealelor integrale.

Feliile crocante din orez,sursă importantă de fibre

Dacă eşti la dietă,cu siguranţă nutriţionistul ţi-ar interzice consumul de orez... însă doar atunci când vine vorba de cel alb. În urma procesului de rafinare,acesta îşi pierde o mare parte din substanţele nutritive esenţiale organismului:fibre,proteine,calciu,magneziu,fier,zinc şi potasiu.

O variantă mai sănătoasă este orezul integral,sub formă de pâinici expandate. Acestea pot fi consumate la micul dejun sau în locul gustărilor,dar nu este indicat să înlocuiască masa de prânz sau de seară. Astfel,organismul va beneficia de o cantitate mare de fibre (esenţiale în procesul de digestie),va obţine peste 80% din necesarul zilnic de mangan (contribuie la creşterea nivelului de energie) şi va menţine mai uşor glicemia în limite normale.

Îngheţata făcută în casă e mai „dietetică“

Ştim cu toţii că este greu să facem faţă unei astfel de ispite „cremoase“,însă acest desert este destul de nociv pentru organism. Pe lângă faptul că are multe calorii,îngheţata din comerţ conţine zahăr din belşug,grăsimi şi mulţi coloranţi alimentari artificiali. Dar asta nu înseamnă că nu te poţi bucura de o variantă mai sănătoasă,fără lactate sau ouă.

Îngheaţă direct sucul câtorva lămâi amestecat cu apă,puţin zahăr brun şi aromat cu coajă rasă de portocală. Dacă preferi îngheţata de fructe,cu o seară înainte pune la congelator într-o pungă câteva banane curăţate. A doua zi,amestecă-le în blender până când se transformă într-o pastă cremoasă. Poţi adăuga,de asemenea,şi alte fructe congelate,precum căpşuni,zmeură şi afine.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg