Stridiile

Unul dintre cei mai cunoscuţi afrodiziaci sunt stridiile. Acestea sunt bogate în zinc şi au reputaţia de a fi de mare ajutor în dragoste şi fertilitate. Cercetătorii au descoperit recent că stridiile conţin aminoacizi care declanşează producţia de hormoni sexuali.

Mierea

Mierea se face prin polenizare şi este un simbol al procreării. Termenul „luna de miere” provine de la o băutură alcoolică englezească, făcută din miere şi oferită mirilor fericiţi. De asemenea, acest aliment conţine bor, un element chimic care ajută la reglarea nivelurilor de estrogen şi testosteron şi asigură o stimulare a energiei.

Uleiul de măsline

Împachetate cu antioxidanţi, uleiul de măsline a fost folosit timp de secole întregi în problemele de sănătate. Acest aliment este o sursă bună de grăsimi mononesaturate şi polinesaturate, care sunt esenţiale pentru o inimă sănătoasă, o bună circulaţie a sângelui şi producţia de hormoni.

Ardeii iuţi

Acest condiment revigorant este exotic şi are o culoare roşu aprins, fiind considerat simbolul iubirii. Ardeiul iute este un bun afrodiziac, pentru că stimulează endorfinele, accelerează ritmul cardiac şi cresc dorinţa sexuală.

Avocado

Datorită formei şi aromei sale, avocado a primit reputaţia de fruct afrodiziac încă de pe vremea aztecilor. Nivelul ridicat de vitamina E ajută la menţinerea scânteii în viaţa sexuală şi creşte nivelul de energie.