Cartofii

 

Atâta timp cât nu-i prăjeşti,cartofii sunt o excelentă sursă de amidon nautral. Devin periculoşi numai când îi prepari în grăsime sau când îi serveşti cu sosuri consistente cu unt,şuncă,smântână,brânză. Preparaţi la cuptor,cu verdeaţă,îţi furnizează potasiu,fibre,vitamină C,calciu,magneziu.

 

 

Ouăle

 

În special gălbenuşurile au fost criticate îndelung ca fiind o sursă de colesterol. E adevărat,dar în acelaşi timp ouăle sunt şi una din cele mai bogate surse de substanţe nutritive. Şi,atâta timp când nu mănânci zilnic la micul dejun o omletă din 12 ouă,totul e în regulă.

 

 

Somonul de cultură

 

Somonul sălbatic este clar mai sănătos decât cel de cultură. Dar a mânca din când în când câte un file de somon din ultima categorie este mult mai sănătosdecât a nu mânca deloc acest tip de peşte. Chiar dacă se zice că peştele de cultură conţine chimicale,uneori şi mercur,cantităţile sunt de 60 de ori mai mici decât limitele impuse de organismele de reglementare alimentară.

 

 

Lactatele natur

 

O grămadă de studii ştiinţifice arată că laptele integral şi lactatele nedegresate nu sunt esenţiale pentru consumul uman şi fac mai mult rău decât bine. Important este să asculţi nevoile organismului:dacă ai poftă de lapte şi de derivatele sale,şi dacă acestea nu te balonează sau nu-ţi dau alergii,nu ezita să le consumi. Pentru că sunt sursă excelentă de proteine,calciu,vitamina D.

 

 

Pâinea

 

Pâinea este ţinta principală a celor care nu suportă glutenul sau care se tem pentru siluetă. Dar,dacă te gândeşti câte beneficii aduce pâinea – substanţe nutritive,bogăţie de fibre-,atunci îţi dai seama că e mai bine s-o incluzi în dietă decât să uiţi de ea.