Legumele verzi

Spanacul,salata,mazărea,urzicile au un conţinut important de luteină şi zeaxantină,doi antioxidanţi care întăresc şi protejează muşchii oculari,prevenind apariţia cataractei.

Profită de faptul că în curând se vor găsi din abudenţă la piaţă odată cu sosirea primăverii şi urmează o cură de legume verzi,iar nu doar ochii,ci întreaga ta sănătate va avea de beneficiat.

Ouăle

Gălbenuşul,pe lângă faptul că este îmbogăţit cu luteină şi zeaxantină,mai conţine şi zinc care îţi apără celulele ochiului de acţiunea nocivă a radicalilor liberi. 2 ouă pe săptămână sunt de ajuns pentru a avea ochi sănătoşi.

Citricele şi fructele de pădure

Portocalele,lămâile,zmeura,afinele şi merişoarele sunt doar câteva dintre fructele care au un aport important de vitamina C. Studiile au relevat faptul că aceasta previneîmbătrânirea ochilor,protejându-ţi vederea.


Citeşte şi:

Leacuri pentru ochi obosiţi

5 curiozităţi despre ochii tăi
 


 

Alunele şi migdalele

Sunt pline de vitamina E,care are rolul de a-ţi asigura o privire ageră. O mână de alune sau de migdale pe zi îţi asigură jumătate din doza necesară de vitamina E.

Peştele gras

Tonul,somonul şi macroul nu trebuie să lipsească din dieta ta zilnică,întrucât conţin acizi graşi esenţiali care previn sindromul ochiului uscat.