Alimentele sănătoase la care ar trebui să se renunţe sunt:

Iaurtul cu arome

Ştim că iaurtul este foarte sănătos; este sursă bogată de proteine, calciu şi probiotice, după cum o arată un studiu realizat de Universitatea Harvard, care mai spune că există o legătură între includerea în dietă a iaurtului şi slăbit. Dar iaurtul care conţine diverse arome prezintă şi o cantitate mare de zahăr, oferindu-le acel gust dulce care poate provoca dependenţă. recomandat este să se mănânce iaurt simplu, în care poţi adăuga tu nuci, seminţe de cânepă şi fructe.

Dresing-urile de salată ”light”

Aşa numitele sosurile ”light” pentru salate conţin mai mult sodiu şi zahăr - două ingrediente care pot provoca hipertensiune arterială, creştere în greutate şi alte afecţiuni cardiovasculare – pentru a le oferi acel gust care ne place atât de mult. Însă trebuie luat în considerare faptul că organismul are nevoie de grăsimi sănătoase din salată pentru a sintetiza toate vitaminele liposolubile din legume, cum sunt salata verde, morcovul şi roşia. Pentru sănătatea ta, evită dressing-urile pentru salată.

Popcornul preparat în cuptorul cu microunde

Popcornul este o gustare scăzută în calorii, însă acest aspect depinde de felul în care este preparat. În timp ce pungile de popcorn pentru microunde sunt convenabile, multe dintre acestea au o acoperire chimică care se descompune atunci când este încălzită, eliberând o substanţă numită acid perfluorooctanoic (PFOA), despre care se spune că este carcinogenă. Şi acel gust de unt/caşcaval/caramel pot creşte riscul de cancer. Alege popcornul pe care-l faci în oală, cu puţin ulei. Este mult mai gustos şi sănătos!

Înlocuitorii de zahăr

Studii recente au arătat că, în timp ce îndulcitorii cu conţinut scăzut de calorii stimulează slăbitul, înlocuitorii de zahăr pot creşte riscul de diabet, obezitate şi sindrom metabolic. Mai mult, nutriţioniştii subliniază faptul că aceşti înlocuitori de zahăr nu au absolut niciun beneficiu pentru sănătate.

Fructele uscate

Sigur, poate părea o modalitate convenabilă, pe care o cumperi de la raft pentru a-ţi atinge obiectivul de cinci ori pe zi, dar fructele uscate nu reprezintă calea optimă pentru consumul zilnic de fructe. În primul rând, au un conţinut ridicat de zahăr. În al doilea rând, pot provoca creşterea nivelului de zahăr din sânge - şi apoi scade – provocând fluctuaţii în valorile glicemiei. Iar acest modificări scad capacitatea corpului de a procesa zahărul, ducând la rezistenţă la insulină şi pre-diabet. Totodată, atunci când nivelul de zahăr scade, te simţi epuizată şi fără energie, iar organismul îţi va cere energie sub formă de calorii, crescând astfel numărul de kilograme.

Alege să acorzi mai multă atenţie alimentelor pe care le mănânci în fiecare zi.


Credite foto: www.freepik.com