Câinii

Sigur aţi intuit că cel mai bun prieten al omului se va afla pe această listă. Ei bine, dincolo de starea de bine pe care un câine ne-o induce, oamenii de ştiinţă au aflat că saliva acestuiar are puterea de a vindeca fizic. Se pare că aceasta conţine o proteină care ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor.

Şerpii

O proteină existentă în veninul viperelor ajută la prevenirea infarctului cardiac. Deşi să te muşte o viperă nu este modul cel mai bun de a preveni această afecţiune, folosirea veninului acesteia în scop terapeutic s-a dovedit a fi o metodă eficientă.

Pisicile

S-a demonstrat că torsul pisicilor ajută la vindecarea mai rapidă a fracturilor. Oamenii de ştiinţă au dovedit că torsul ajută la vindecarea fracturilor de ligament.

Albinele

Ne oferă cel mai bun medicament natural, adică mierea. În plus, polenul acestora este bogat în vitamine, minerale, acizi graşi, este antibacterial şi ajută la scăderea colesterolului. Polenul proaspăt conţine şi 20 de amino-acizi care contribuie la sănătatea celulelor.

Animalele de companie

Porcuşorii de Guineea, câinii, iepurii, pisicile, toate aceste animale de companie contribuie la sănătatea noastră. De exemplu, bebeluşii care trăiesc într-o casă în care se află animale de companie au un sistem imunitar mai bine dezvoltat decât cei care nu au intrat în contact cu niciun animal. S-a dovedit că bebeluşii care petrec timp în prezenţa unui animal prezintă mai puţine şanse de a dezvolta astm sau alergii şi răcesc mai rar în primul an de viaţă.

Sursa foto: boredpanda.com