5 antibiotice şi antivirale naturale

1 66944 original jpg jpeg

Nu există nicio îndoială că antibioticele sunt o descoperire a medicinii moderne. Pentru că ele au însă efecte adverse dovedite, este mai bine să apelăm la nevoie la câteva ajutoare din natură, care au capacitatea de a distruge bacteriile şi virusurile.

Ulei de oregano

Există peste 40 de specii de oregano,dar cel mai benefic este uleiul produs din oregano sălbatic,numit Origanum vulgare. Acesta are culoarea galben închis,cu un miros picant puternic. Licoarea poate fi folosită în:

  • Tratarea ciupercilor unghiilor.Pune câteva linguriţe de ulei de oregano în cada cu apă şi scufundă-ţi picioarele. Uleiul poate fi,de asemenea,diluat (o picătură de ulei de oregano la o linguriţă de ulei de măsline) şi aplicat direct pe zona afectată.
  • Eliminarea paraziţilor:Diluează o picătură de ulei de oregano într-o linguriţă de ulei de măsline şi ţine preparatul sub limbă câteva minute,apoi clăteşte. Repetă procedeul de cel puţin patru ori pe zi.
  • Tratarea infecţiilor sinusurilor:Pune câteva picături de ulei de oregano într-o oală cu apă fierbinte şi inhalează aburii.

Ardei iute

Este un condiment puternic folosit de mii de ani pentru capacitatea lui de vindecare şi efectele antibiotice pe care le are. Ardeiul iute este deosebit de eficient în tratarea vaginitei,o infecţie comună la femei. Un studiu ceh arată că uleiul esenţial de ardei iuteare efect antifungic şi antibiotic în această problemă de sănătate. Este important să fie utilizat corect,adică diluat în ulei de măsline,deoarece poate să ardă piela la contactul direct.

Extractul de seminţe de grepfrut

Oamenii de ştiinţă spun că acesta este un antibiotic foarte eficient şi natural în combaterea diverselor bacterii. Într-un studiu recent,picături de extract de seminţe de grapefrut concentrat au fost testate pentru proprietăţile antibacteriene împotriva unui număr de bacterii gram-pozitive şi gram-negative. Cercetătorii au ajuns la concluzia că,deşi extractul de seminţe de grepfrut părea să aibă un efect inhibitor oarecum mai mare asupra bacteriilor gram-pozitive decât asupra celor gram-negative,eficacitatea sa comparativă împotriva unei game largi de bacterii este semnificativă.

Usturoi

Dintre toate antibioticele naturale,usturoiuleste cel mai utilizat. Motivul? Distruge agenţii patogeni,nu doar bacteriile,ci şi ciupercile şi virusurile,fără a afecta flora intestinală. Planta are proprietăţi  antibacteriene,antifungice şi calităţi antivirale. Acesta acţionează ca un antioxidant puternic şi protejează împotriva deteriorării ADN-ului. În plus,protejează organismul de radiaţiile soarelui.

Pentru a beneficia de calităţile lui,specialiştii sugerează consumul unui căţel de usturoi pe zi. Pentru a trata infecţiile externe,încearcă următorul remediu:pune un căţel de usturoi zdrobit în 2 linguri de ulei de măsline presat la rece. După 30 de minute,strecoară amestecul. Utilizează câteva picături de ulei de măsline pentru a trata o infecţie la ureche.

Frunzele de măslin

Se ştie deja că uleiul de măsline are foarte multe beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea,mulţi nu cunosc faptul că extractul de frunze de măslin are capacitatea de a reduce febra.

Potrivit Dr. Ronald Hoffman,s-a dovenit ştiinţific că extractul de frunze de măslin are puterea de vindecare pentru prima dată în 1800 pentru malarie.

Cercetătorii din Ţările de Jos au aflat că acidul elenolic,o substanţă care se găsesc în frunzele de măslin,acţionează ca un antibiotic natural cu spectru larg,inhibând dezvoltarea bacteriilor,virusurilor şi a ciupercilor.