Începe ziua cu o cană de apă,nu de cafea

În fiecare dimineaţă,cum te-ai dat jos din pat,bea mai întâi o cană cu apă la temperatura camerei,în care poţi adăuga o linguriţă de miere. În timpul nopţii te deshidtratezi,aşa că o cană de apă băută pe stomacul gol te va rehidrata pâna la nivelul epidermei.

Alege crema potrivită

Dermatologii recomandă ca,o dată la şase luni,să-ţi schimbi crema de faţă. Există riscul ca pielea să se obişnuiască cu ingredientele şi să nu mai obţii efectul dorit. Aşa că iarna,pentru o bună hidratare,alege cremele mai grase,care conţin vitaminele A,C şi E deoarece conţin factori de protecţie contra frigului.

Foloseşte fondul de ten-cremă

Dacă tenul tău este extrem de uscat,va fi extrem de fericit cu un fond de ten cremă. Ingredientele emoliente îi vor oferi un plus de hidratare şi de nutriţie care vor completa efectul cremei de zi pe care o foloseşti. Cantitatea mare de elemente hidratante şi nutritive pe care le conţin influenţează culoarea pigmentului. Cel mai bine este să le aplici cu un buretelul umezit într-un strat subţire.

Consumă alimente bogate în Omega 3

Este adevărat că frumuseţea vine din interior. Hidratarea trebuie însoţită de o alimentaţie bogată în acizi graşi Omega 3,adică mult peşte gras,ulei de floarea soarelui,de rapiţă,de soia,alune,nuci. Aşa eviţi devitaminizarea şi deshidratarea pielii.

Evită băile fierbinţi

Sunt un mare pericol pentru ten. Când faci baie fierbinte,porii se dilată şi se pierde multă apă din ţesuturi. Fă duş cu apă călduţă,foloseşte săpunuri lichide cremoase,care nu curăţă pielea de grăsimea naturală. Şterge pielea delicat,lăsând-o puţin umedă,şi aplică imediat o cremă de corp hidratantă.