Băuturile care pot provoca balonare sunt:

Lapte

Da, laptele este sănătos, dar nu pentru toată lumea. Cel care intervine în acest caz este sistemul digestiv. Persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză se confruntă ce mai des cu această problemă, motiv pentru care ele nu ar trebui să-l consume. Lactoza (zahărul din lapte) absoarbe apa în intestine, care provoacă senzaţia de balonare.

Băuturi carbogazoase

Pe lângă faptul că au un conţinut ridicat de zahăr, aciditatea este de fapt motivul real din spatele senzaţiei de prea plin pe care o simţi. Bulele din toate băuturile carbogazoase cauzează acumularea de aer în interiorul stomacului. Dacă te confrunţi des cu balonare după ce bei aceste sucuri, atunci ar trebui să renunţi la ele. Recomandată este apa plată.

Băuturi pe bază de alcool şi diverse arome

Cocktailuri savuroase, martini etc. conţin o cantitate mare de sare. Sarea consumată în exces provoacă retenţia de apă care, ca rezultat, cauzează balonarea.

Cafea

Veşti proaste pentru toţi iubitorii de cafea! Cafeaua provoacă gastrită, care este o inflamaţie în stomac şi care creşte riscul de balonare. Acest lucru se întâmplă, de obicei, persoanelor care sunt sensibile la cofeină. Dacă te confrunţi cu dureri de stomac după ce ai băut cafea, este posibil să existe o problemă. Recomandat este să reduci cantitatea de cafea băută. Sau, să o înlocuieşti cu altceva.

Alcool

Precum cafeaua, alcoolul provoacă gastrită şi, implicit, balonare. De asemenea, alcoolul provoacă o deshidratare gravă şi, prin urmare, cauzează o necesitate de apă în corp. Pentru a evita problemele care pot să apară, recomandat este să te hidratezi foarte bine.


Credit foto: www.borissimo.hu