Reduce stresul

Datorită conţinutului său bogat în antioxidanţi, ananasul poate reduce stresul dacă este consumat zilnic. În componenţa sa există flavonoide şi acid fenolic care acţionează asupra radicalilor liberi. Cu efect de lungă durată, aceşti compuşi pot lupta împotriva unor boli precum diabetul sau hipertensiunea arterială.

Ajută digestia

În conţinutul ananasului se regăsesc anumite enzime care ajută la descompunerea alimentelor şi iau parte la procesul digestiei. O singură porţie de anans consumată zilnic poate fi de ajutor persoanelor care suferă de afecţiuni ale pancreasului.

Are efect antiinflamator

Considerat un medicament în medicina tradiţională, ananasul are o cantitate deloc neglijabilă de minerale şi vitamine, care au rolul de a diminua inflamaţiile din organism şi, totodată, de a întări sistemul imunitar. Copiii care sunt hrăniţi de la o vârstă fragedă cu ananas sunt mai puţin predispuşi să dezvolte infecţii din cauza bacteriilor. Studiile au arătat că micuţii care sunt obişnuiţi să consume în mod frecvent acest fruct tropical au un sistem de apărare mult mai bun faţă de cei care nu au mâncat niciodată.

Bun în caz de recuperare postoperatorie

Potrivit studiilor, consumul de ananas este benefic mai ales persoanelor care au suferit o intervenţie chirurgicală. El ajută la refacerea celulelor şi la recăpătarea energiei. Acest lucru se datorează unui compus numit bromelanină, cu efect antiinflamator.

Îmbunătăţeşte vederea

Fiind o sursă importantă de vitamina C, potasiu şi magneziu, ananasul ajută la îmbunătăţirea vederii, reducând riscul degenerării muşchilor ochilor. Fructul conţine şi betacaroten, un compus esenţial pentru sănătatea vizuală.

Sursă foto: www.independent.co.uk